Προχωρά η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος Βουνάσα – Ελάτης εντός ορίων της Π.Ε. Κοζάνης»



Εγκρίθηκε, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το δεύτερο πρακτικό ελέγχου  δικαιολογητικών – κατακύρωσης για την επιλογή αναδόχου  του έργου: «Βελτίωση οδικού τμήματος Βουνάσα -Ελάτης εντός ορίων της Π.Ε. Κοζάνης» συνολικού προϋπολογισμού 2.730.000,00€ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.)

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, και θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% (2.320.500,00 €) από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κατά 15% (409.500,00 €) από τον Δήμο Σερβίων.

Περιλαμβάνει τη βελτίωση οδικού τμήματος, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου, εντός των ορίων της Π.Ε. Κοζάνης, με τη χάραξη να ακολουθεί την υφιστάμενη οδό βελτιώνοντας όμως τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τις στροφές της, ώστε να είναι ασφαλής και λειτουργική για τους οδηγούς που θα κινούνται σε αυτήν.

Προβλέπεται η οδοστρωσία και η ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, η κατασκευή των κατάλληλων τεχνικών, ώστε να εξασφαλίζεται η αποφυγή των υδάτινων διαβρώσεων του σώματος της οδού, η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων, σε επικίνδυνα σημεία, καθώς και η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, για την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την παροχή πληροφοριών στους οδηγούς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πιστή στις δεσμεύσεις της, συνεχίζει να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να υλοποιεί έργα υποδομών με στόχο την άρση της απομόνωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Δυτικομακεδόνων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.