Κοζάνη: Την επίλυση προβλημάτων για τις Πανεπιστημιακές εστίες ζητούν οι φοιτητές του ΠΔΜ – Δείτε το βίντεο



Ρεπορτάζ: Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR:

«Ζητάμε το αυτονόητο – Κανένας φοιτητής που έχει ανάγκη να μην μείνει χωρίς δωμάτιο»

Την επίλυση από μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τις πανεπιστημιακές εστίες ζητούν οι εκπρόσωποι των τμημάτων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο νέο κτίριο του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, το μεσημέρι της Τετάρτης, καλώντας την πανεπιστημιακή αρχή, τη περιφέρεια και το δήμο Κοζάνης να κινητοποιηθούν άμεσα.

Ο μικρός αριθμός κλινών στις διαθέσιμες εστίες, οι άσχημες συνθήκες δωματίων με μούχλα, χωρίς νερό και θέρμανση, Μόνο 300 δωμάτια για χιλιάδες φοιτητές/τριες στην πόλη μας, την ώρα που συνθήκες για σπουδές δυσκολεύουν. Με κριτήριο να έχουν περάσει οι φοιτητές/τριες των 50% των μαθημάτων δίνονται οι φοιτητές εστίες, με φοιτητές που δουλεύουν για να ανταπεξέλθουν, να μένουν εκτός “ζητάμε το αυτονόητο. Κανένας φοιτητής που έχει ανάγκη να μην μείνει εκτός. Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε όλοι οι φοιτητές εστιακοί ή όχι να μπορέσουν να σπουδάζουν χωρίς εμπόδια. Να μην κόψουμε και να μην στερήσουμε κανέναν να σπουδάσει”.

Κάνουν λόγο για αναφορές παιδιών οι οποίοι πρέπει να παραδώσουν το κλειδί μέχρι τις 23 του μήνα “αναρωτιόμαστε που θα μείνουν αυτά τα παιδιά μέχρι να βγουν τα καινούργια αποτελέσματα των αιτήσεων των εστιακών φοιτητών”. Οι ίδιοι τονίζουν πως δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από την διοίκηση του ιδρύματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο του KOZANILIFE.GR:

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζάνη: Την επίλυση προβλημάτων για τις Πανεπιστημιακές εστίες ζητούν οι φοιτητές του ΠΔΜ – Δείτε το βίντεο

  1. Το ΚρατοΣ είμαι Εγώ!Στέλιος Κ.Δάσκαλος και καθηγητής Βολιώτης!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Από του χρόνου,ο καθεστωτικος,θα έχει φτιάξει Εστίες για όλους τους φοιτητές, αλλά δεν τις έκανε 3 χρόνια,για να κάνει έκπληξη τους φοιτητές και μετά ξύπνησε κι έπεσε από το κρεβάτι του,την επιτελική μπουρδολογια!
    Αυτός ακούει ελληνικά πανεπιστημια,Έλληνες φοιτητές και βγάζει φλύκταινες, ο Εμμονικος, και τώρα,που πνέει τα ΛΟΙΣΘΙΑ,τα πολιτικα ,θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των μη εχόντων την οικονομική άνεση, ν ανταποκριθουν στις σπουδές τους,αιτήματα φοιτητών μας!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.