Σε εξέλιξη έργα συντηρήσεων στην Κοινότητα Εράτυρας



Σε συνέχεια Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ «ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ & ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ» και «ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ» υλοποιείται το έργο: «Αποκατάσταση της Στατικής Επάρκειας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορα στα Κοιμητήρια της Εράτυρας χωρίς την αλλαγή της αρχιτεκτονικής δομής και της κατασκευαστικής δομής».

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορα στα Κοιμητήρια της Εράτυρας και συγκεκριμένα την επισκευή της ξύλινης στέγης του κυρίως ναού, εργασίες αμμοβολής και αρμολόγησης των όψεων του ναού και έργα προστασίας του ναού από τα όμβρια ύδατα.

Παράλληλα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρηση της ανοικτής λαϊκής αγοράς Εράτυρας, η οποία λόγω παλαιότητας και φυσικής φθοράς παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα.

Τέλος, εκδόθηκε οικοδομική άδεια και ξεκινάνε οι εργασίες  για την συντήρηση και την ανάδειξη του κτιρίου του πρώην Συνεταιρισμού Εράτυρας που περιλαμβάνουν την κατεδάφιση παρακείμενων κτιρίων, την επισκευή της στέγης και επεμβάσεις στην εξωτερική τοιχοποιία για την αποκατάσταση της στατικότητας του κτιρίου. 

Ο συνολικός  προϋπολογισμός των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 82.500 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.