Παράσταση της θεατρικής ομάδας ‘’Εν Δυνάμει’’ στην αίθουσα τέχνης Αιανής



Τρίτη 6/9 μια παράσταση της θεατρικής ομάδας ‘’Εν Δυνάμει’’ στην αίθουσα τέχνης Αιανής με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ελένης Δημοπούλου, σκηνοθεσία Γιώργου – Ζήση Μπιλιώνη  και την διοργάνωση του ΠΜΣ Αιανής. Είσοδος 5€ για τους ενήλικες και 3€ για τα παιδιά. 

 « Η ομάδα Εν δυνάμει είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις της προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το “ανοίκειο”, το “περίεργο”, το “διαφορετικό” και το “ξένο” ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ όλων των μελών της, επιχειρώντας να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες

 Το πρόγραμμα «Κοινωνία Χταποδιών» αποτελείται από την παράσταση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Γουτού Γουπατού» και από το βιωματικό εργαστήριο που την ακολουθεί. Η θεατρική φόρμα της παράστασης εμπλέκει στοιχεία αφηγηματικότητας και μουσικής. Ο θίασος, 2 ηθοποιοί με αναπηρία και 4 χωρίς, αφηγείται σαν σύνολο το διήγημα. Οποιοσδήποτε χώρος παρουσίασης γίνεται ένας μεταβαλλόμενος σκηνικός χώρος, που μεταμορφώνεται στη διάρκεια της παράστασης. 

 Η παράσταση δανείζεται τη δομή του Αρχαίου Δράματος χρησιμοποιώντας πρόλογο, που εισάγει το κοινό στο θέμα του έργου, και παράβαση, όπου οι ηθοποιοί απευθύνονται στους θεατές, παίρνοντας απόσταση από το διήγημα, έτσι ώστε να φανερωθεί η διαχρονικότητά του. Παρά το γεγονός ότι το «Γουτού Γουπατού» γράφτηκε 100 χρόνια πριν, τα περιστατικά που αφηγείται εντοπίζονται σε κάθε σημερινή κοινότητα, σχολείο, χωριό, πόλη. 

Στόχος είναι η κινητοποίηση της σκέψης των θεατών σε καίρια κοινωνικά ζητήματα, όπως τα δικαιώματα του ανθρώπου, η διαφορετικότητα, ο εκφοβισμός, η αναπηρία, η ισότητα.» 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.