Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών «Μανάκια» στο Κέντρο Πολιτισμού



Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης των Γρεβενών, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ιφιγένειας Στεργιούλα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χρήστου Τριγώνη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ζήση Κιάκα, η τελετή έναρξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών «Μανάκια», αφιερωμένο στους πρώτους κινηματογραφιστές στην ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων, στους αδελφούς Γιαννάκη και Μίλτο Μανάκια από την Αβδέλλα Γρεβενών.

Το πλούσιο πρόγραμμα του δεκαήμερου Φεστιβάλ, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Γρεβενών, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – στη φετινή πρώτη του διοργάνωση, την προβολή 25 ταινιών από Ελλάδα, Αυστρία, Ισπανία και Αγγλία, δείχνοντας ήδη την πολιτισμική του δυναμική και την καλλιτεχνική του εξωστρέφεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποψινή τελετή έναρξης, έλαβε χώρα η τιμητική βράβευση των επαγγελματιών φωτογράφων των Γρεβενών, οι οποίοι – ακούραστα και δημιουργικά – συνεχίζουν από τη δική τους θέση, το πνευματικό έργο της καταγραφής γεγονότων, προσώπων και δράσεων του τόπου μας, όπως χάραξαν πρώτοι και πρώτα οι Αδελφοί Μανάκια.

Το Φεστιβάλ «Μανάκια», φιλοδοξεί να γίνει ένας θεσμός ανταλλαγής δημιουργικών ιδεών, να δώσει κίνητρα και να προάγει τις Καλές Τέχνες στον πολιτιστικό και δημιουργικό κόσμο. Τις ημέρες του φεστιβάλ διοργανώνονται παράλληλα με τις προβολές, εργαστήρια θεωρίας και πράξης στην τέχνη της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και σεμινάρια.

Πλαισιώνεται από δράσεις φυσιολατρικής ψυχαγωγίας και πολιτιστικής γνωριμίας της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών. Μία περιοχή που αποτελεί διεθνή προορισμό και είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους των τεχνών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.