Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για την ανάγκη βελτίωσης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Εορδαία



Του:        Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας                   

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

                      Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Ανάγκη βελτίωσης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Εορδαία»

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κτηνοτρόφους της Εορδαίας, ο κτηνοτροφικός τομέας στη περιοχή τους βάλατε πανταχόθεν, κάνοντας αβέβαιο το μέλλον του και κατ’ επέκταση το μέλλον των οικογενειών τους. Θεωρούν οι ως άνω ότι οι ιδιαίτερα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή τους θέτουν σε κίνδυνο τόσο το ζωικό τους κεφάλαιο όσο και τους ιδίους. Τονίζουν οι ως άνω ότι  αφενός υπάρχει άμεση ανάγκη απαραιτήτων τεχνικών κρατικών υποδομών και αφετέρου η κτηνοτροφική τους παραγωγή δυσχεραίνεται ιδιαίτερα, λόγω της πρόχειρης κατασκευής των κτηνοτροφικών τους μονάδων. Μας μετέφεραν οι ως άνω το αίτημα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Εορδαίας σύμφωνα με το οποίο ζητούν από τον «Δ.Ε.Δ.Η.Ε.» την προμήθεια  2 φορτίων των 20 τόνων μεγάλων ξύλινων κολώνων, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιοχής τους, προκειμένου να βελτιώσουν κατασκευαστικά όσο μπορούν τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες παρεμβάσεων, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Εορδαίας και να προμηθευτούν τα μέλη του τα φορτία ξύλινων κολώνων από τον Δ.Ε.Δ.Η.Ε. για τη βελτίωση των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.