Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για τις πληρωμές του προανθικού σταδίου



Η κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές και ο περιφερειάρχης συνεχίζουν τον εμπαιγμό με τους αγρότες της περιοχής για το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ από τον παγετό του 2021.

1,5 χρόνο μετά πληρώθηκε το 70% με το υπόλοιπο 30% να αγνοείται η τύχη του και να μην γνωρίζουν οι παραγωγοί πότε θα δοθεί. Τσακισμένοι ολοκληρωτικά από την περσινή καταστροφή, ήρθε και η φετινή χρονιά με το χαλάζι και τις τιμές στον πάτο και ακόμη περιμένουν το 30%. Επίσης το 1/3 των παραγωγών έμεινε εκτός πληρωμής και δεν προβλέπεται από την ισχύουσα ΚΥΑ να πληρωθούν. Εκτός πληρωμής μείναν οι ετεροεπαγγελματίες, οι νέοι αγρότες, τα νομικά πρόσωπα και πολλοί άλλοι που ακόμη ψάχνουν το γιατί. Σε μια σειρά άλλες χώρες (Γαλλία, Ιταλία) μπήκαν οι αποζημιώσεις για τον ίδιο λόγο από τις αρχές του 2022.

Ζητάμε 

Άμεση πληρωμή όλων των αγροτών που υπέστησαν ζημιές. Να αλλάξει η ΚΥΑ και να συμπεριλάβει όλες τις περιπτώσεις.

Άμεση πληρωμή και του υπόλοιπου 30%. Να σταματήσουν τα προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών.

Ο σύλλογος όλο το επόμενο διάστημα θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών ώστε να μην μείνει κανείς απλήρωτος και να πληρωθούν όλοι μέχρι και το τελευταίο ποσό.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973964397 (Περιοχή Αμύνταιου), 6973838640, 6973213029 (Περιοχή Εορδαίας)

Είναι χρήματα δικά μας! Κανείς δε μας κάνει την χάρη που μας  τα δίνει! Τα δικαιούμαστε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.