“Μεσ’ στο χορό που σέρνουνε…”: Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών στη Σιάτιστα



Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας”Μαρκίδες Πούλιου” και o Δήμος Βοΐου διοργανώνουν Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών με τίτλο

“Μεσ’ στο χορό που σέρνουνε…”

Ο τίτλος εμπνευσμένος από το μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Τόζη “Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ” που παρουσιάζει έμμετρα, σύντομα, και πληρέστατα την ιστορία της Σιάτιστας- είναι τόσο πολύ διαδεδομένο, που θεωρήθηκε δημοτικό.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 θα συμμετέχουν: ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατινής, Το Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού “Όρμος” Καστοριάς, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκού Κοζάνης ”Ιωακείμ Λιούλιας”, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας “Η Μικρά Ασία” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπνοχωρίου “Ο Άγιος Γεώργιος”. Συνοδεύει η ορχήστρα “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” του Χάρη Σαλαγγιώτη.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Λαγκαδά “Η Μυγδονία” και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας. Συνοδεύει η ορχήστρα του Θάνου Χατζητζήση.

Σας περιμένουμε στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου “Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ”, μετά από δυο χρόνια,να ξαναγίνουμε κοινωνοί της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης!

Ώρα έναρξης 20:30.
Είσοδος Ελεύθερη.
Στο χώρο θα λειτουργεί καντίνα.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ Κοζάνης, Siera Fm, Ράδιο Σιάτιστα, Ορθοδοξία και Παράδοση, Siatista-info.gr, Voiovoice.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.