Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα αδέσποτα στο Δήμο Κοζάνης – Αλλαγές μετά την παραίτηση Σημανδράκου στο Δημοτικό Συμβούλιο

“Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη διοίκηση του Δήμου” τόνισε ο επικεφαλής, πλέον, της παράταξης «Κοζάνη Μπροστά», Σάββας Αλεξανδρίδης, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Σημανδράκου.

Ο κ. Αλεξανδρίδης έκανε την πρώτη του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, ως επικεφαλής αφού συνεχάρει τον Βαγγέλη Σημανδράκο για την νέα του θέση, ως Πρόεδρος πλέον του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι “αφήνει μεγάλο κενό” τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην παράταξή τους. Ο κ. Αλεξανδρίδης καλωσόρισε στα έδρανα και στην παράταξη, τον Ερρίκο Δαβιδόπουλο και ευχαρίστησε τα μέλη του συνδυασμού για την στήριξη τους στην επιλογή να τεθεί επικεφαλής. Την πρώτη του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης έκανε και Ερρίκος Δαβιδόπουλος

Συγχαρητήρια στο Βαγγέλη Σημανδράκο για την θέση του στην προεδρία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. εξέφρασε σύσσωμα το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε χαρακτηριστικά πως μόνο καλά μπορεί να φέρει η Προεδρεία του κ. Σημανδράκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι θα στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με θετικό πρόσημο για την περιοχή.

Δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της μείωσης του πληθυσμού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με τον Δήμαρχο να επισημαίνει την μικρή άνοδο τονίζοντας ότι θα πρέπει η περιοχή να γίνει ελκυστική για επενδύσεις για να σταματήσει η συρρίκνωση του πληθυσμού που έφερε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αρνητική πρωτιά σε όλη την Επικράτεια.

Η διαχείρηση των αδέσποτων και το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο βρέθηκε μεταξύ των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες. Το σχέδιο που θα έχει ισχύ από τον Ιούνιο του 2022 έως τον επόμενο Ιούνιο του 2023 παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μίλτος Μαγγιρίδης, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και εξεφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, καθώς όπως τόνισε η κατάσταση αυτήν την στιγμή στο Δήμο Κοζάνης με τα αδέσποτα ζώα δεν είναι διαχειρήσιμη.

Το πρόγραμμα δράσης της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, θα κινηθεί σε δύο άξονες. Στόχος είναι όλος ο σχεδιασμός να συμβάλλει στην μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων που σήμερα φτάνει τα 6000 ζώα. Η εκτίμηση των δαπανών για το εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο είναι περίπου 286.000 ευρώ, που θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, για την συγκεκριμένη περίοδο και από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ή άλλες πηγές χρηματοδότησης που θα ανακοινωθούν σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης. Στην παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου ο κ. Μαγγιρίδης αναφέρθηκε και σε μια σειρά από αιτίες που δημιουργούν συνεχώς αδέσποτα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα μη αδειοδοτημένα καταφύγια και ιδιωτικούς χώρους που δεν υπάρχει έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και που αποτελούν, όπως είπε εν δυνάμει δεξαμενές αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Μίλησε για σίτιση των αδέσποτων συστηματικά σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται. Αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς στην πόλη και σε τοπικές κοινότητες, μεγαλόσωμων ζώων , στον άγνωστο αριθμό κυνηγητικών σκύλων που εγκατσλείπονται, αλλά και στον μεγάλο δεσποζόμενων ζώων σε κτηνοτροφικές μονάδες χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και αστείρωτα.

Επίσης, 15 κάδοι εντός της πόλης της Κοζάνης και 7 σε τοπικές κοινότητες θα τοποθετηθούν για την συλλογή ρούχων και παπουτσιών για επανάχρηση. Την συγκεκριμένη σύμβαση για την αγορά τους παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Μαγγιρίδης υπογραμίζοντας ότι θα υπάρχει συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανέγερση μνημείου με την προτομή του αείμνηστου Χρύσανθου στην γενέτειρά του την Οινόη Κοζάνης.

Από το ertnews.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα αδέσποτα στο Δήμο Κοζάνης – Αλλαγές μετά την παραίτηση Σημανδράκου στο Δημοτικό Συμβούλιο

  1. Πράγματι κάτι άρχισε να αλλάζει. Χθες το βράδυ στα Αλώνια αντί τα σκυλιά να γαυγίζουν από τις 12 μέχρι τις 6:00 το πρωί γαυγίζαν από τις 2:00 και μετά. Μπράβο. Όχι μπράβο.

  2. Η φάρμα των Ζώων

    - Edit

    Απαντήστε

    …Επιχειρησιακο σχεδιο για τα αδέσποτα…
    Μόνον αν επιχειρήσουν τα αδέσποτα θα λυθεί το πρόβλημα τους,αν περίμεναν απ τους αποτυχημενους της πολιτικής ανθρωπους…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.