Καλλιόπη Βέττα: «Να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων με θέμα: «Ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και ένταξή τους σε κλάδους εκπαίδευσης».

Στην ερώτηση καταγράφεται η δυσμενής αντιμετώπιση και το γραφειοκρατικό αλαλούμ που βιώνουν εδώ και χρόνια οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε κλάδους εκπαίδευσης με ευθύνη της Πολιτείας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ανωτέρω αποφοίτων αποτελεί δίκαιο αίτημά τους και μείζον ζήτημα ισονομίας και ίσης αντιμετώπισής τους έναντι των αποφοίτων άλλων δημόσιων και ιδιωτικών σχολών αντίστοιχης κατεύθυνσης και ειδικότητας, για τους οποίους έχουν ήδη υπάρξει σχετικές προβλέψεις.

Ως εκ τούτου, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενταχθούν οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε κλάδους εκπαίδευσης;

2. Θα προχωρήσει η ένταξή τους στον σχετικό εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ89 Εφαρμοσμένων Τεχνών, με ανάθεση μαθημάτων στο κλάδο εκπαίδευσης ΠΕ89.02 Σχεδιασμού & Παραγωγής Προϊόντων, όπως έχουν τεκμηριωμένα αιτηθεί επανειλημμένως οι εν λόγω απόφοιτοι;

3. Θα εξεταστεί η αιτούμενη ένταξή τους στον εκπαιδευτικό κλάδο Π89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών, όπως απαιτείται για λόγους ισονομίας, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας αποφοίτων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της ημεδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας με αυτή του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, που βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και της αναγνώρισής τους μπορούν να ενταχθούν στον εν λόγω εκπαιδευτικό κλάδο, κάτι που παραδόξως δεν ισχύει για τους αποφοίτους του Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας;

Γραφείο Βουλευτή
​Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.