Βίντεο: Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας από τους εργαζομένους των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας επέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, οι εργαζόμενοι των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, μετά την πορεία και συγκέντρωση που πραγματοποιήσαν στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την αναστολή της απόφασης καταγγελίας μίσθωσης των ορυχείων και έκπτωση της μισθώτριας εταιρίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου επανέλαβε την πάγια τοποθέτηση του ότι ο λιγνίτης είναι στρατηγικό απόθεμα ενέργειας για την χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την αναστολή της απόφασης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των ορυχείων και η εξόρυξη του λιγνίτη.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης επισήμανε ότι τα ορυχεία πρέπει να παραμείνουν ενεργά, λόγω της ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, και ότι θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Κλείνοντας εξέφρασαν από κοινού τη στήριξη τους στα δίκαια αιτήματα τους για εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι θα συνδράμουν με κάθε τρόπο από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων των σωματείων για τον συντονισμό των ενεργειών, ώστε να αποτραπεί μια νέα δυσμενής εξέλιξη για την περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.