Συλλυπητήρια μηνύματα και ψηφίσματα για τον θάνατο του εθνικού ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το θάνατο του Ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο οποίο η Πρόεδρος Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου ενημέρωσε το Σώμα πως έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Παπαγεωργίου μεγάλος Ευεργέτης της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο, παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές. Ιδιαίτερα για τη γενέτειρά του, τη Σιάτιστα.

Άνθρωπος ευφυής, οξυδερκής, με επιχειρηματικό δαιμόνιο, κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της εποχής του και να κυριαρχήσει ως επιχειρηματίας στην παγκόσμια αγορά. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε από πολύ μικρός στη ζωή του θωράκισαν την προσωπικότητά του με θάρρος, τόλμη και υπομονή, χωρίς να κάμψουν την ευαισθησία του για τον Άνθρωπο και τον Τόπο του. Κάνοντας πράξη το όραμα και τα πιστεύω του, προχώρησε σε χορηγία υποτροφιών σε μαθητές και φοιτητές, προσπαθώντας να δώσει ευκαιρίες και να καλλιεργήσει υψηλά ιδανικά στη νέα γενιά.

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν, μεταξύ άλλων και δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ζωή και το έργο του αποτελούν πρότυπο που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την ευαισθησία για τον άνθρωπο και την αγάπη για την πατρίδα!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος του Εθνικού Ευεργέτη Νικολάου Παπαγεωργίου

Αποφάσισε Ομόφωνα

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και να τους επιδώσει το παρόν ψήφισμα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να προβεί σε δωρεά 1000€ στον Σύλλογο
Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» με αιτιολογία ‘’Εις Μνήμην Νικολάου Παπαγεωργίου’’

Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και να δημοσιευθεί στον Τύπο η παρούσα απόφαση.

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 137/22

Για το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
Η Πρόεδρος
Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»:

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την αριθμ. 14862/17-07-2022 πρόσκληση του Προέδρου, με αφορμή την θλιβερή είδηση του θανάτου του Μέγα ευεργέτη Παπαγεωργίου Νικολάου, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του τόσο στην Σιάτιστα όσο και σε ολόκληρο το έθνος και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

-Να παραστεί ο Πρόεδρος και τα μέλη της τ.κ. Σιάτιστας στην κηδεία του.
-Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του από τον Πρόεδρο.
-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.
-Να αναγνωστεί η παρούσα απόφαση στην Εξόδιο Ακολουθία.
-Να αναρτηθεί η παρούσα απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου και να σταλεί στον τοπικό τύπο.
-Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Γιάννης Μητλιάγκας, αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη, οδύνη και σεβασμό, σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, τον εκλιπόντα Λαμπρό Επιχειρηματία και Μέγα Εθνικό Ευεργέτη ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Με το Ήθος, τις Αρχές και την Αλληλέγγυα στάση ζωής του, με την Εργατικότητα και την Αξιοσύνη του, με την πολυσχιδή επιχειρηματική του δραστηριότητα και κυρίως με τη δραστηριοποίησή του στον κλάδο της Γουνοποιίας έδωσε «Πολλά» στη γενέτειρά του Σιάτιστα, στο Βόιο, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Ελλάδα!

Στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και της Π.Ε. Κοζάνης αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του Άξιου προς μίμηση από όλους Επιχειρηματία και συνάμα «Ανθρώπου», που νοιάστηκε για τον συνάνθρωπο και την Πατρίδα προσφέροντας τους καρπούς της αδιάκοπης εργασίας του απλόχερα στην υπηρεσία του Έθνους, της Υγείας, της Θρησκείας, της Παιδείας.

Για τη συνεχή και ανεκτίμητη προσφορά του στα επιχειρηματικά πράγματα και στην κοινωνία, για την ανωτερότητα της προσωπικότητάς του, για την ανεξάντλητη αγάπη του στο συνάνθρωπο και στον τόπο του, για το δυναμισμό και την δημιουργικότητά του, για τα ιδανικά και τις υψηλές αξίες του, θα μείνει πάντα στη συνείδησή μας «ΑΘΑΝΑΤΟΣ»!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Για να Τιμήσουμε την Μνήμη του προβαίνουμε στην έκδοση του παρόντος «ψηφίσματος» με το οποίο αποφασίζεται :

-Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή εκ μέρους του Δ.Σ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο « ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓiΟΥ» και στην οικογένειά του.

-Να κυματίζει μεσίστια σημαία στο κτήριο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, στην οδό Ι. Φαρμάκη 2, στην πόλη της Κοζάνης την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας

-Να τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη «Μνήμη του» στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ .του Επιμελητηρίου Κοζάνης

-Να διατεθεί ένα ποσό αντί στεφάνου ως δωρεά στο σύλλογο φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα»

-Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στο «Ίδρυμα Παπαγεωργίου», στον Δήμο Βοίου , στα ΜΜΕ της Π.Ε. Κοζάνης και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στα Γραφεία του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος
του Επιμελητηρίου Κοζάνης
Ιωάννης Μητλιάγκας

Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης, Συλλυπητήριο μήνυμα για Νικ. Παπαγεωργίου:

Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου. Φίλεργος και φιλομαθής, κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της ζωής του οπλισμένος με θέληση, θάρρος και επιμονή.

Διορατικός και μεθοδικός στις επιχειρηματικές του κινήσεις κατάφερε να αναδείξει και να καθιερώσει τις εταιρείες της οικογένειάς του στην εγχώρια, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Τολμηρός, με κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση έκανε μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα πράξη τα οράματα για προσφορά στην ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνοντας την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά και στη γενέτειρα Σιάτιστα ανέλαβε με δωρεές την κατασκευή και συντήρηση του Γυμνασίου και Λυκείου και την αναπαλαίωση εκκλησιών της πόλης. Με τη χορήγηση εξάλλου, υποτροφιών σε μαθητές ενδεείς, προερχόμενους από τον δήμο Βοΐου, στάθηκε δίπλα σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Όλοι θρηνούμε την απώλεια του Δωρητή και Ευεργέτη και αποχαιρετούμε με οδύνη μια σπουδαία προσωπικότητα, που με την ατέρμονη ανιδιοτελή προσφορά του συμπαραστάθηκε στον άνθρωπο και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους.

Με ανείπωτη θλίψη και απέραντη ευγνωμοσύνη ο σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Με βαθύτατη θλίψη
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γιώργος Αμανατίδης: Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου υπήρξε μεγάλος επιχειρηματίας, ευεργέτης και πατριώτης, μεγάλος άνθρωπος.

Η προσφορά του στη χώρα και στον τόπο του-στη Σιάτιστα, αποτυπώνουν το μεγαλείο της ψυχής, της αγάπης και της καλοσύνης του.

Και δεν είναι μόνον τα έργα για την κοινωνία και τον άνθρωπο, είναι το μήνυμα της συνεχούς προσφοράς για το κοινό καλό.

Ήταν συνώνυμο της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ευθύνης, της καλοσύνης και του ήθους.

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου ήταν ένα αστέρι που λάμπει και μας δείχνει το δρόμο που όλοι θα πρέπει να ακολουθούμε, καθένας με το ρόλο που έχει και τις δυνάμεις του.

Αιωνία η μνήμη του.

Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης για τον θάνατο του Νικόλαου Παπαγεωργίου
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του μεγάλου εθνικού ευεργέτη και συντοπίτη μας Νικόλαο Παπαγεωργίου. Το έργο του τεράστιο, καθώς αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες στον τομέα της γουνοποιίας. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Μήνυμα του Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη Νικολάου Παπαγεωργίου.

Με άφατη συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου.

Τον Σιατιστινό “Παπαγιώργη”, που διέπρεψε διεθνώς στον χώρο της γουνοποιίας, με την απαράμιλλη αγάπη για την Ελλάδα, την ιδιαίτερη πατρίδα του και τον συνάνθρωπο.

Η ζωή του Νικολάου Παπαγεωργίου, στη δική μου ματιά, συνιστά το “ελληνικό όνειρο”. Του αυτοδημιούργητου επαγγελματία, που μεγαλούργησε χάρη στο ένστικτο, τη διορατικότητα αλλά και τη σκληρή δουλειά. Που μπορεί οι συνεργασίες του να έφτασαν στα πέρατα του κόσμου, αλλά η βάση του παρέμεινε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Που οι επιχειρήσεις του εξελίχθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν έχασαν όμως τον οικογενειακό και παραδοσιακό χαρακτήρα τους.

Ενός ανθρώπου ταπεινού, που οι διακρίσεις και οι επιτυχίες δεν τον απομάκρυναν ρούπι από τις ρίζες, τις αξίες και τις αρχές του. Του καλού πατριώτη, για τον οποίο η προσφορά στην κοινωνία και στον τόπο έμοιαζε με αυτονόητο όρο της δικής του προόδου.

Τη σπουδαία παρακαταθήκη του τιμούν και θα συνεχίσουν αντάξια να υπηρετούν οι απόγονοί του.

Τον αποχαιρετούμε με τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε αλλά και με τις τιμές που αρμόζουν στον βίο του ανδρός.

Αιωνία η μνήμη του.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης: Αποχαιρετήσαμε το Νικόλαο Παπαγεωργίου, έναν Άξιο Άνθρωπο, ένα Μεγάλο Ευεργέτη:

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση χαιρέτησε η Σιάτιστα και όλη η Μακεδονία, το Νικόλαο Παπαγεωργίου, έναν Άξιο Άνθρωπο, ένα Μεγάλο Ευεργέτη, που ξεχώρισε σαν επιχειρηματίας με τις επαγγελματικές του επιτυχίες, αλλά παράλληλα και με την προσφορά του στη γενέτειρά του τη Σιάτιστα και στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και της Υγείας!

Την ευγνωμοσύνη του συνόλου των Ελλήνων εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που τίμησε με την παρουσία του την εξόδιο ακολουθία, αναφερόμενος και στην προσφορά της οικογένειας για την ανέγερση και λειτουργία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα νοσοκομεία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας αποτελέσει η ζωή του παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.