Mikel Coffee Company: Το Ελληνικό brand που έχει στόχο να φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη

“Το 2021 είχαμε new entries με καταστήματα Mikel στο Κουβέιτ, το Oμάν και στη Νέα Υόρκη. Για τη χρονιά που διανύουμε και σε σύντομο διάστημα, εντάσσονται στο δίκτυό μας καταστήματα στο Κατάρ, το Ιράκ, την Ιορδανία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με τους ρυθμούς εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το brand Mikel, αναμένεται η αύξηση της παρουσίας μας σε τουλάχιστον 30 χώρες μέσα στα επόμενα χρόνια”.

Με τα λόγια αυτά ο Αθανάσιος Ζηκύρης, CFO της Mikel, μιλώντας πρόσφατα στο capital.gr προσδιορίζει τους στόχους της εταιρείας που ξεκίνησε από τη Λάρισα και ετοιμάζεται πλέον κυριολεκτικά να κατακτήσει κάθε γωνιά του πλανήτη!

“Το επιχειρηματικό περιβάλλον στον κλάδο του F&B έχει έντονα ανοδική πορεία. Βέβαια, με τη συνεχή ανάπτυξη της καφεστίασης στον ελλαδικό χώρο, ενδεχομένως να υπάρξουν τέτοιου είδους αλλαγές και είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Εάν αυτή θα προκύψει με συγχωνεύσεις και εξαγορές, μένει να το δούμε. Συγκεκριμένα, στη Mikel Coffee στόχος μας είναι η ανάπτυξη και εκτός των ελληνικών συνόρων, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Θα είναι σε μεγάλη κλίμακα και θα είμαστε μια ελληνική εταιρεία που θα έχει καταστήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας”, εξηγεί ο ίδιος χαρακτηριστικά, ενώ σκιαγραφεί την πορεία της εταιρείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που “πάγωσε” στην κυριολεξία την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλη την υφήλιο.

“Σαφώς το 2021 παρουσίασε θετικότερο πρόσημο από το 2020. Η βασικότερη επίπτωση που προέκυψε εν μέσω πανδημίας το 2020 ήταν κυρίως ο αποπροσανατολισμός, δημιουργώντας αβεβαιότητα και δυσκολίες στις επιχειρήσεις. Για τη Mikel Coffee η χρονιά του 2021 παρουσίασε πραγματικά μεγάλη ανάπτυξη, με την ένταξη 60 νέων καταστημάτων στο δίκτυό μας παγκοσμίως.

Με το ξεκίνημα του 2022 παρουσιάστηκαν νέες δυσκολίες στην αγορά, με κύρια αιτία τις ανατιμήσεις σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και σε θέματα διαθεσιμότητας προϊόντων και μεταφορών (Logistics). Παρότι η πανδημία, η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μάς δημιούργησαν ανησυχίες για την πορεία του έτους, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι καλύτερα των προσδοκιών μας”.

Με ηγέτη τον Λαρισαίο Λευτέρη Κυριακάκη και με μια ομάδα έμπειρων και ικανών συνεργατών η Mikel Coffee μεταφέρει τεχνογνωσία, αλλά και την ταυτότητα της Λάρισας σε όλες τις Ηπείρους, αποτελώντας πλέον ένα brand που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες πολυεθνικές του κόσμου.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε και ξεκίνησε από τη Λάρισα έχει μπει εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο ισχυρών επιχειρηματιών, ωστόσο ο Κυριακάκης και η ομάδα του συνεχίζουν την ανάπτυξη της με ίδια κεφάλαια, λανσάροντας συνεχώς νέα προϊόντα και projects, τα οποία ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά της.

Από το larissapress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.