Πλαστική μύτης: Πώς μπορείς να επιτύχεις καλύτερη αναπνοή και εμφάνιση;



Μπορεί η πλαστική μύτης να συνδυαστεί με επέμβαση για την καλύτερη λειτουργία της; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης συνδυαστικής επέμβασης και πώς μπορεί να βοηθήσει στην ευκολότερη αναπνοή; 

Η πλαστική μύτης μαζί με την αυξητική στήθους αποτελούν ίσως δύο από τις πιο γνωστές αισθητικές επεμβάσεις. Εάν το σκεφτεί κανείς, πρόκειται για μία απολύτως δικαιολογημένη σκέψη, αφού πρόκειται για δύο επεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό το μέγεθος και το σχήμα των συγκεκριμένων σημείων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας του ασθενούς. 

Η ρινοπλαστική, όπως αλλιώς ονομάζεται η πλαστική στη μύτη, μπορεί πραγματικά να επέμβει στο σχήμα, το μέγεθος αλλά και στην κλίση μιας μύτης, δημιουργώντας μία αρμονία στο πρόσωπο. Η μύτη αποτελεί ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και αν αλλάξουμε το οτιδήποτε στο συγκεκριμένο σημείο έχει ορατά και ριζικά αποτελέσματα.  Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθούμε σε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να επιτύχουμε πρώτον φυσικότητα και δεύτερον ένα αποτέλεσμα που να ταιριάζει στο δικό μας πρόσωπο, αλλά και προσωπικότητα. 

Πέρα όμως από την εμφάνιση πώς γίνεται μια επέμβαση στη μύτη να έχει εκτός από αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα; Πώς μπορεί μια ρινοπλαστική να συμβάλλει στην καλύτερη αναπνοή, στην καταπολέμηση της κούρασης και στην αποφυγή της συχνής ρινικής συμφόρησης; 

Τι είναι η σκολίωση ρινικού διαφράγματος;

Είναι πολλές οι φορές που άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην αναπνοή, συχνά μπουκώματα ή αδικαιολόγητη κούραση, να πιστεύουν ότι αυτά τα συμπτώματα οφείλονται σε αλλεργίες ή στην κακή ποιότητα ζωής. Όμως, η απάντηση μπορεί να είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο πιστεύουν. Ένα στραβό διάφραγμα, το οποίο δεν μας επιτρέπει να αναπνέουμε σωστά, μπορεί να είναι υπαίτιο για όλες αυτές τις καταστάσεις. 

Το ρινικό διάφραγμα υπάρχει στο κέντρο της μύτης και διαχωρίζει τη ρινική κοιλότητα σε δύο τμήματα, δηλαδή τα ρουθούνια μας. Σκολίωση ρινικού διαφράγματος υπάρχει όταν το διάφραγμα δεν είναι ευθύ και παρεκκλίνει από τη μέση γραμμή. Η σκολίωση ρινικού διαφράγματος παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, με τους περισσότερους από αυτούς να μην γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από κάτι τέτοιο. Τα κυριότερα συμπτώματα της σκολίωσης ρινικού διαφράγματος είναι το ροχαλητό, ο μη ξεκούραστος ύπνος, η ρινική συμφόρηση, η ανεξήγητη κούραση, η δυσκολία στην αναπνοή, ο πονοκέφαλος και η ανοσμία. 

Πώς η σκολίωση ρινικού διαφράγματος συνδυάζεται με τη ρινοπλαστική; 

Αρκετές φορές, όταν οι ασθενείς επιθυμούν να διορθώσουν το στραβό διάφραγμα, αποφασίζουν να συνδυάσουν την συγκεκριμένη επέμβαση με την επέμβαση της ρινοπλαστικής. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε εκτός από την ποιότητα της αναπνοής, να διορθώσετε και το σχήμα ή το μέγεθος της μύτης σας, τότε ο ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος αποτελεί την ιδανική επιλογή. 

Αρχικά, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συνδυασμού των δύο επεμβάσεων είναι ότι με ένα χειρουργείο μπορεί ο ασθενής να αντιμετωπίσει δύο διαφορετικές καταστάσεις. Επίσης, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για τον πλαστικό χειρουργό, αφού θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα τμήματα του διαφράγματος που θα αφαιρεθούν, ως αυτομοσχεύματα, με σκοπό να πετύχει ανώτερα αισθητικά αποτελέσματα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ως εκ τούτου προτείνονται άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης αναλόγως το περιστατικό αλλά και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να σας οδηγήσει προς την κατεύθυνση που είναι ιδανική για εσάς. 

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΔΡ. Π. ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.