«Ο κορονοϊός έγινε πιο μεταδοτικός, αλλά δεν σκοτώνει και δεν κάνει πνευμονίες»



Ο κορονοϊός μπορεί να έχει γίνει πιο μεταδοτικός αλλά είναι λιγότερο θανατηφόρος και πλέον δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση. Αυτό σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε «το καλό νέο για τον κορονοϊό έρχεται από τη Νότια Αφρική και το έχουμε δει στην πατρίδα μας τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτές οι μεταλλάξεις δεν κάνουν πνευμονίες που σημαίνει ότι δεν προκαλούν βαριά νόσο, δε χρειάζεται οι άνθρωποι να μπουν στο νοσοκομείο, να διασωληνωθούν και δεν πεθαίνουν».

Μάλιστα, σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ή των μολύνσεων από μόνος του δε λέει τίποτα.

Έσπευσε να σημειώσει ότι υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα υγείας και με μια απλή λοίμωξη ταλαιπωρούνται.

«Από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε στα νοσοκομεία ανθρώπους που η μέση ηλικία τους είναι πάνω από 80 χρονών και οι συνοσηρόττητες που έχουν είναι το βασικό πρόβλημα. Αυτή είναι η πλειονότητα των ασθενών που έχουμε και αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος προέβλεψε πως μέσα στον Ιούλιο θα τελειώσει το πανδημικό κύμα που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου στη χώρα μας, όπως συνέβη και στην Πορτογαλία.

Τέλος, σημείωσε πως θα έχουμε συνεχώς καινούριες μεταλλάξεις με ολοένα και πιο αυξημένη μεταδοτικότητα, η οποία βέβαια θα συνοδεύεται με ελαφρύτερη νόσο. «Όταν ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος, δε σκοτώνει. Γιατί αν σκότωνε τους ανθρώπους, δε θα επιβίωνε», κατέληξε.

Από το newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.