Κοζάνη: Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών βυθισμένα στο νερό στον κάμπο Μαυροδεντρίου

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στον κάμπο του Μαυροδεντρίου Κοζάνης που για μια ακόμη φορά πλημμυρικά φαινόμενα έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά τις καλλιέργειες λίγο πριν τη συγκομιδή όχι όμως λόγω των καιρικών φαινομένων.

Οι αγρότες είναι σε απόγνωση, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με ακόμη μια καταστροφή και αυτήν φορά εξαιτίας προβλήματος σε αγωγό μεταφοράς νερού στην υδατοδεξαμενή (τεχνητή λίμνη) του ΑΗΣ Καρδιάς από την οποία τροφοδοτείται η νέα λιγνιτική μονάδα 5 που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Από την ίδια δεξαμενή μπορεί να καλύπτονται οι ανάγκες άρδευσης στον κάμπο Σαριγκιόλ δεν είναι η πρώτη φορά όμως που πλημμυρίζει η περιοχή, όπως τονίζουν οι αγρότες μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι αγρότες της περιοχής θα προχωρήσουν σε αγωγές κατά της ΔΕΗ, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του χωριού Αιμίλιο Σπανίδη, που είχε επικοινωνία με τους αρμοδίους της ΔΕΗ, η επιχείρηση θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Αυτή την στιγμή η στάθμη της υδατοδεξαμενής βρίσκεται 25% κάτω από το όριο ασφαλείας. Στην περιοχή, που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν έχει γίνει ακόμα καταγραφή των ζημιών από την προηγούμενη κακοκαιρία, της 8ης Ιουνίου, με τους αγρότες να κάνουν έκκληση στον ΕΛΓΑ, για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.