Συνελήφθη 21χρονος διακινητής σε περιοχή της Καστοριάς για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια 4 αλλοδαπών



Συνελήφθη χθες (08-07-2022) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 21χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 21χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα, σε περιοχή της Καστοριάς και συνελήφθη ο ανωτέρω οδηγός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 21χρονος, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα, τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 4 κινητά τηλέφωνα και 5 κάρτες SIM.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο 21χρονος με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.