Δήμος Κοζάνης: Συμμετοχή σε ημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. στη Θεσσαλονίκη για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία στο χώρο εργασίας



Στην 3η ενημερωτική ημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. με θέμα: «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας», συμμετείχε ο Δήμος Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Κοζάνης εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Μελετών & πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλα Τουμπουλίδου, καθώς και τον υπεύθυνο του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, οι εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης πραγματοποίησαν εισήγηση με τίτλο: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα: Από το σχεδιασμό στην εφαρμογή καλών πρακτικών».

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για την τρίτη και τελευταία ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε., της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ημερίδες στα Τρίκαλα και την Κοζάνη, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση τόσο των αιρετών όσο και των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Κεντρικά ζητήματα των δράσεων αποτέλεσαν η έμφυλη βία και η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.