Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει διάσχιση του ποταμού Αώου



Ο ΕΟΣ Κοζάνης θα κάνει εξόρμηση για Via Ferrara και Canyoning στον Αώο περιοχή Κόνιτσας με την βοήθεια της εξειδικευμένης για το σκοπό αυτό Mountain Vien. Το κόστος της συμμετοχής στο Canyoning θα είναι 70 ευρω χωρίς έξοδα μεταφοράς και ύπνου που θα γίνουν με σκηνές και θα πρέπει με την δήλωση συμμετοχής να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ.

Το Σάββατο 30.7. 2022 θα ταξιδέψουμε προς την Κόνιτσα, έχοντας μπροστά μας μια εναλλακτική δράση γεμάτη αδρεναλίνη! Λεπτομέρειες της δράσης:

Στη βάση της εταιρίας MountainVein, αφού γνωριστούμε, θα δοκιμάσουμε τον υποχρεωτικό εξοπλισμό ( κράνος, σωσίβιο, στολή ολόσωμη νεοπρέν κάλτσες νεοπρέν, παπούτσι ειδικό για ποτάμια , αντιανεμικό, σακίδιο στεγανό και βαρελάκι στεγανό για τα ευπαθή ) και θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για την διάσχιση του ποταμού.

Θα δώσουμε ραντεβού για την Κυριακή 31.7.22 στις 8:00 στο Πέτρινο Γεφύρι της Κόνιτσας. Από εκεί Θα αναχωρούμε με βαν 4×4 και προορισμό την θέση Ντροχαλο.

Περίπου 50 λεπτά μετά αφήνουμε το βαν και ξεκινάμε να περπατάμε σε παλιό χωματόδρομο, όπου σύντομα γίνεται κατηφορικό μονοπάτι για να μας οδηγήσει στο σημείο Ντροχαλο (30-40 λεπτά πεζοπορία). Εδώ θα κάνουμε μια στάση για να φορέσουμε με τον εξοπλισμό που έχει δοθεί στον κάθε ένα. Θα έχουμε μια ενημέρωση δέκα λεπτών για το πώς κινούμαστε στο ποτάμι και στις όχθες και η περιπέτεια θα αρχίσει!

Για 5 ώρες περίπου θα είμαστε μέσα στην χαράδρα του Αώου. Με κολύμπι, άπειρες βουτιές και περπάτημα στις όχθες.

Στα μισά της διαδρομής θα κάνουμε ένα διάλειμμα 30 περίπου λεπτών για να ανακτήσουμε δυνάμεις (προτείνεται στα σακίδια να έχουμε ένα φουλ ενεργειακό γεύμα όπως μπάρες ενέργειας, ξηρούς καρπούς και φρούτα).

Η διάσχιση τελειώνει κάτω από την Μονή Στομίου Κόνιτσας. Εκεί αλλάζουμε τα βρεγμένα ρούχα και με ένα σορτς μαγιό και ένα μπλουζάκι συνεχίζουμε σε μονοπάτι και μετά σε χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε στην γέφυρα της Κόνιτσας.

Από Κοζάνη θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι του Σαββάτου 30.7.2022 ( από το parking του Σκλαβενίτη, κάτω από το γήπεδο ).

Η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο του ΕΟΣ (σεβόμενοι οπωσδήποτε κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας λόγω covid).

Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6945101984 (Μπ. Κελεσίδης).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.