Όλο και πιο ψηλά ο πληθωρισμός! 12% έφτασε τον Ιούνιο σύμφωνα με τη Eurostat – Ήταν 10,5% τον Μάιο



Κάθε μήνα και χειρότερα, κάθε μήνα και… υψηλότερα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα (01.07.2022) η Eurostat προμηνύουν… νέο ρεκόρ! 

Με κομμένα φρένα κινείται ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τη Eurostat. Στην Ελλάδα σκαρφάλωσε το 12% από 10,5% που ήταν τον Μάιο, ενώ στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,6% από 8,1% που ήταν τον Μάιο.

Όπως ήταν φυσικό οι τιμές στην ενέργεια είναι αυτές που σέρνουν τον χορό της ακρίβειας, αφού εμφανίζονται αυξημένες κατά 41,9%, κάτι που συμβάλλει συνολικά 3,3 μονάδες στον συνολικό πληθωρισμό. Σημαντική επιβάρυνση και για τα τρόφιμα. Τα κατεργασμένα έχουν αυξηθεί κατά 8,2% και τα ακατέργαστα κατά 11,1%.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός εμφανίζεται στην Εσθονία με 22%, ακολουθούν η Λιθουανία με 20,5% και η Λετονία με 19%.

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό έχουν η Μάλτα με 6,1% και η Γαλλία με 6,5%.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία παρουσίασε μείωση πληθωρισμού στο 8,2% από 8,7% και αυτό οφείλεται στην παρέμβαση που έκανε στις τιμές των καυσίμων με την επιδότηση στην αντλία. 

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Όλο και πιο ψηλά ο πληθωρισμός! 12% έφτασε τον Ιούνιο σύμφωνα με τη Eurostat – Ήταν 10,5% τον Μάιο

  1. Απ' το 12%,24 να είναι οι πολιτικές τους ωρες

    - Edit

    Απαντήστε

    Αφού και οδοντογλυφίδες απ’ την Κίνα εισάγουμε!
    Λουλούδια απ’ την Ολλανδία,ντομάτες Πολωνίας και αν δεν είχαμε θάλασσα ,για τουρισμό,το είχαμε εντελώς χαμένο,ακόμα και ψάρια εισαγωγής κάνουμε!
    Έχουμε και τους επιτελικούς της αχρηστίας,ήλθε κι έδεσε το γλυκό!
    42% θα φθάσει μέχρι να σπάσει το θερμόμετρο και να μπούμε πάλι στα μνημόνια!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.