Αριστερή Συμπόρευση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακρίβεια και στον πόλεμο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης



Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία, τη φτώχεια και τον Πόλεμο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4/22 ώρα 12.00 στο ρολόι

στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης

ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

Ο επικεφαλής του παγκοσμίου επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, DAVID BEASLEY, σε συνέντευξή του στο περιοδικό POLITIKO τόνισε ότι οι συνέπειες του Πολέμου θα οδηγήσουν σε λιμό, αποσταθεροποίηση και μαζικά κύματα προσφύγων θα μετακινούνται από διάφορες περιοχές του Πλανήτη.

Απευθυνόμενος στις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις προειδοποίησε ότι οι λαοί της Ευρώπης θα επωμισθούν το κύριο βάρος των συνεπειών του Πολέμου με μια δραματική έκφραση «αν νομίζετε ότι έχουμε κόλαση στη Γη, τώρα απλά ετοιμαστείτε!»

 Σ` αυτή την κόλαση μας οδηγούν οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επιλέγοντας μια τυφλή σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας. Την προετοίμασαν επιχειρώντας στρατιωτική περικύκλωση και απομόνωση της Ρωσίας για να προωθήσουν τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Την επέβαλαν οι Αμερικάνοι για να αναστρέψουν την κλιμακούμενη αμφισβήτηση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους από το δίπολο Ρωσίας- Κίνας.

Σ` αυτή την κόλαση οδηγεί τον Ρώσικο λαό ο Πούτιν εκφράζοντας τα συμφέροντα της Ρώσικης ολιγαρχίας με την εισβολή στην Ουκρανία που ανοίγει έναν κύκλο πολεμικών συγκρούσεων στα εδάφη της Ευρώπης με κίνδυνο ακόμα και πυρηνικής καταστροφής. Αυτή την κόλαση ζει και ο Ουκρανικός λαός εξ αιτίας των επιλογών του «χρήσιμου Ηλίθιου» Ζελένσκι να παίξει τον ρόλο του λαγού των Αμερικανικών συμφερόντων στην ευρύτερη Περιοχή.

Σ` αυτή την κόλαση κινδυνεύει να μπει και η Χώρα μας εξ αιτίας της εμπλοκής της στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια με συμφωνίες που υπόγραψαν όλε οι Κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) για την αναβάθμιση και εκχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και των διάσπαρτων ανά την Ελλάδα βάσεων (Λάρισα, Στεφανοβίκιο, Άραξος, Σούδα), για να γίνουν ορμητήρια των Αμερικανο-Νατοϊκών πολεμικών επιχειρήσεων. Έτσι η Χώρα μας γίνεται συνένοχος στον Πόλεμο και ταυτόχρονα πολεμικός στόχος.

Γι αυτό απαιτείται άμεσος παλλαϊκός, αντιπολεμικός συναγερμός. Για να επιβάλουμε:

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ  

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ 

Ο θεωρητικός του πολέμου Κλαούζεβιτς τον όρισε ως «η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα». Σ` αυτήν την πολεμική σύγκρουση εκτός από τα γεωπολιτικά συμφέροντα για την ηγεμονία, εκτός από τα ειδικό βάρος της Ουκρανίας, «το χρυσόμαλλο δέρας» αποτελούν οι δρόμοι της Ενέργειας. Ομολογημένη πια πρόθεση των ΗΠΑ είναι να επιβάλλουν στους Ευρωπαίους συμμάχους τους να αντικαταστήσουν το Ρώσικο Φυσικό Αέριο με το δικό τους σχιστολιθικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) που και πιο ακριβό αλλά και πιο αντιπεριβαλλοντικό είναι.

Αυτής της Αμερικανικής επιθυμίας αποτέλεσε «ντίλερ» ο Μητσοτάκης από το 2019 ακόμα όταν αποφάσιζε να κλείσει την λιγνιτική παραγωγή της Χώρας και να αντικαταστήσει το εθνικό καύσιμο βάσης της Χώρας μας με αμερικάνικο LNG. Ταυτόχρονα από τότε ξεκίνησε η υλοποίηση της συμφωνίας του με τις ΗΠΑ για μετατροπή της Χώρας μας σε Ευρωπαϊκή πύλη εισόδου του Αμερικάνικου  LNG με την κατασκευή της Πλωτής δεξαμενής LNG στην Αλεξανδρούπολη (FSRU), (τώρα εξήγγειλε και δεύτερη), της Υπόγειας Δεξαμενής Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου LNG (ΥΑΦΑ Καβάλας, την πλωτή δεξαμενή στο Βόλο, τη Ρεβυθούσα κλπ. Στα πλαίσια αυτά και κάτω από την πίεση των ΗΠΑ στο «Σχέδιο» του αμερικάνικου LNG μπήκαν πλέον και άλλες υποτελείς στις ΗΠΑ  χώρες όπως η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Μολδαβία και έχει και συνέχεια. 

Έτσι με αυτή τη συμφωνία Μητσοτάκη-Τραμπ που αποτελεί μνημείο επαίσχυντης υποτέλειας θάβουμε ή καλύτερα καίμε στον αέρα δισεκατομμύρια ευρώ από ενεργειακούς πόρους που σε όλες τις χώρες του κόσμου τις αξιοποιούν. Κλείνοντας Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς και Ορυχεία που έδιναν εισόδημα σε χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενος το μόνο που καταφέραμε είναι να κάνουμε πάμπλουτους μια χούφτα βιομήχανους (Μυτιληναίος, Λάτσης, Περιστέρης κ.α) που βρήκαν στην Ηλεκτρική Ενέργεια «την κότα με τα χρυσά αυγά» σε βάρος του λαού που στενάζει από τα πανάκριβα τιμολόγια, της εθνικής οικονομίας, της ενεργειακής ασφάλειας, της Ενεργειακής επάρκειας κλπ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για να «χρυσώσει το δηλητηριασμένο χάπι» στον απληροφόρητο λαό μας εξήγγειλε και τη φούσκα του αιώνα που ονομάστηκε «πράσινη ανάπτυξη». Έτσι με τη χρηματοδότηση των ανεμογεννητριών και των Φαραωνικών Φωτοβολταϊκών από τον ιδρώτα του φτωχού λαού μας ικανοποιεί και τα μονοπώλια της ΕΕ (Γερμανία- Γαλλία- Δανία κ.α). Και στις δυο επιλογές του έχει συμμάχους, (με το αζημίωτο φυσικά) τους ντόπιους καπιταλιστές. Είναι οι έλληνες εφοπλιστές που δημιούργησαν σε χρόνο μηδέν τον μεγαλύτερο στόλο του κόσμου με καράβια δεξαμενές μεταφοράς LNG επενδύοντας πάνω από 100 δις δολάρια! Είναι οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι- μεγαλοβιομήχανοι, της «πράσινης απάτης» των ΑΠΕ που βγάζουν τεράστια υπερκέρδη στην πλάτη των καταναλωτών Η/Ε χωρίς να επενδύσουν και να ρισκάρουν τίποτα απολύτως.

Πρώτο θύμα αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας όπου παρουσιάζεται ήδη η εικόνα της ερήμωσης. Ζούμε πια στο πετσί μας τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. 

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι που δούλευαν ως έκτακτοι ή εργολαβικοί είκοσι και τριάντα χρόνια στα Ορυχεία και τους ΑΗΣ βιώνουν πλέον την ανεργία, τη φτώχεια, την μετανάστευση!
  • Αυτοαπασχολούμενοι, Ελεύθεροι επαγγελματίες πουλούν για παλιοσίδερα τα φορτηγά και τα σκαπτικά τους μηχανήματα αφού δεν υπάρχει πλέον δουλειά αλλά ούτε και καμία προοπτική, παρά τις υποσχέσεις για να υπάρξει στο μέλλον.
  • Οι επαγγελματοβιοτέχνες της Περιοχής βλέπουν καθοδική πορεία στους τζίρους τους την ίδια στιγμή που τα έξοδά τους (Ρεύμα, καύσιμα, πρώτες ύλες, εμπορεύματα κλπ) εκτοξεύονται στα ουράνια. Τελειωτικό κτύπημα για πολλούς από αυτούς αποτέλεσε η καραντίνα. Η ανεπαρκής κρατική στήριξη με κερασάκι στην τούρτα την άνιση μεταχείριση στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ (λίγοι πήραν πολλά και οι πολλοί τίποτα) σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των τιμών οδηγούν σε λουκέτα.
  • Οι αγρότες που περιμένουν ακόμη τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για το 2021 βρίσκονται σε απόγνωση. Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα καθιστούν ασύμφορη τη συνέχιση της παραγωγής.
  • Οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν τα κοπάδια τους αφού εκτοπίζονται από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις όπου εγκαθίστανται Φαραωνικά Βιομηχανικά Φωτοβολταϊκά  και ταυτόχρονα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα παραγωγής (ζωοτροφές –ρεύμα –πετρέλαιο)

Για να σταματήσουμε τον εσωτερικό πόλεμο ενάντια στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας και όλης της Χώρας που εξαπόλυσε η Κυβέρνηση στηριζόμενη στο αντιλαϊκό μνημονιακό κεκτημένο που υπέγραψαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και αβαντάρει η μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών εγκάθετων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για να υπερκεράσουμε την κομματική αφωνία που επιβάλλουν με τη στάση τους οι γραφειοκρατικές διοικήσεις των εργοδοτικών/κυβερνητικών συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών Κέντρων.

Απαιτείται κοινή μετωπική από τα κάτω δράση εργατικών συνδικάτων, Περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων, αγροτικών και κτηνοτροφικών Συλλόγων, φοιτητικών Συλλόγων, Επαγγελματικών Ενώσεων, φιλειρηνικών/αντιπολεμικών κινήσεων προβάλλοντας τα κοινά μας αιτήματα:

  1. Να σταματήσουν τώρα όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις. Απόσυρση των στρατευμάτων από όλες τις κατεχόμενες Χώρες (Ουκρανία, Κύπρος, Παλαιστίνη κ.α). Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Χώρας μας.  Έξοδος από το ΝΑΤΟ και διάλυση της «λυκοσυμμαχίας». Έξω οι Αμερικάνικες Βάσεις!
  2. ΣΤΟΠ  στην ακρίβεια και την κερδοσκοπία σε βάρος εργαζομένων και του Λαού. Έλεγχος των τιμών από την παραγωγή ως την κατανάλωση. Μείωση/κατάργηση του ΦΠΑ και διατίμηση στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ –μάρκετ. Γενναίες αυξήσεις για αξιοπρεπείς  μισθούς και συντάξεις.  
  3. Δραστική μείωση των τιμών του Ηλεκτρικού ρεύματος. Αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την κερδοσκοπία του Χρηματιστηρίου. Διατίμηση του ρεύματος με ευθύνη του Κράτους στη βάση του πραγματικού κόστους Η/Ε. Αποσύνδεση του Κόστους των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το Ευρωπαϊκό χρηματιστήριο της απάτης. Κατάργηση των παράνομων επιδοτήσεων των εμπόρων ΑΠΕ μέσω του ΕΤΜΕΑΡ και των ΥΚΩ. Μείωση του Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων και στους καταναλωτές. Απρόσκοπτη λειτουργία όλων των λιγνιτικών μονάδων.
  4. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα (όπως στις ενεργοβόρες βιοομήχανίες). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Δημιουργία και ενίσχυση πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας και δημόσιου Φορέα Τροφίμων για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας. 

Μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή του απλού Λαού. Μόνο έτσι θα γίνουμε επικίνδυνοι. Μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται. Μόνο έτσι θα επιβάλλουμε φιλολαϊκές λύσεις.

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.