Αγρότες Δρεπάνου: «Ο κ. Μαλούτας δεν ενδιαφέρεται καθόλου όχι μόνο για τους γεωργούς αλλά και τους κατοίκους του Δρεπάνου»

Μετά από δύο μέρες κινητοποιήσεων για να αποτραπεί η άδικη και παράνομη αρπαγή του αγροτεμαχίου 850 ή αλλιώς Ζευαγαρολίβαδο από το οποίο ζούνε τις οικογένειές τους 44 αγρότες και την σημερινή συνάντηση με τον δήμαρχο, το συμπέρασμα είναι πως κύριος Μαλούτας δεν ενδιαφέρεται καθόλου όχι μόνο για τους γεωργούς αλλά και τους κατοίκους του Δρεπάνου. Στην σημερινή συνάντηση αναφέρθηκε στο ότι εμείς τον διώξαμε από το Δρέπανο ενώ υπάρχει αναρτημένο βίντεο που τον καταγράφει με ξεκάθαρη απροθυμία από την δίκη του πλευρά να ψάχνει την παραμικρή αφορμή για να αποχωρήσει υποτίθεται θιγμένος. Ακόμη, αναφέρθηκε στο ότι ο ίδιος μας δέχτηκε στο γραφείο του (το οποίο συνέβη στις 03/12/2021) αλλά ξεχνάει τον τρόπο και την συμπεριφορά του η οποία ήταν άκρως απαξιωτική και επίσης, από την στιγμή που είναι εκλεγμένος είναι υποχρεωμένος να δέχεται πολίτες στο γραφείο του ( τον ψάχναμε για μήνες και ήταν άφαντος ). Μας μείωσε και τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο για την επικείμενη επένδυση.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το πότε κατατέθηκε η επενδυτική πρόταση η απάντηση του ήτανε στις 20/10/2021. Δηλαδή, ο δήμαρχος μίας πόλης έχει στα χέρια του μία πρόταση για περίπου ενάμιση μήνα και δεν έχει γνώση ή κάποιες πληροφορίες;;;

Επίσης, σήμερα είπε ότι οι αγρότες που δουλεύουν το Ζευαγαρολίβαδο είναι 25 άτομα ενώ πριν από κάποιο διάστημα υποστήριζε ότι είμαστε 4 – 5 ούτε τα λεγόμενα του δεν θυμάται.

Επιπρόσθετα, κατόπιν διαδικτυακής έρευνας από τον ίδιο τον δήμαρχο, η οποία όμως δεν μας διευκρίνησε ποια είναι αυτή έρευνα, αποφάνθηκε χωρίς την παραμικρή αιδώ ότι στο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιάσει αυτά που θέλει και ανέφερε τα θερμοκήπια στην Δράμα ξεχνώντας όμως να αναφέρει το θερμοκήπιο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας που ρημάζει μέσα σε σκουπίδια και έλη αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους και ταυτόχρονα να χρωστάει και στην Alpha Bank μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, τον έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα χωρίς να λάβουμε την παραμικρή απάντηση, γιατί το εύφορο και γόνιμο αγροτεμάχιο 850 συνολικής έκτασης 450 στρεμμάτων να μετατραπεί σε θερμοκήπιο από την στιγμή που μία τέτοιου είδους επένδυση δεν απαιτεί αροτραία γη;;;

Ο ίδιος ο Μαλούτας κάποτε είχε πει δεν βάζω την υπογραφή μου σε παραγωγικά χωράφια.

Στην παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου στο κοβεντάρειο με μπροστάρη τον κύριο Αμανατίδη, η οποία διήρκησε δύο ώρες, ο μηχανικός αφιέρωσε μόλις 20 λεπτά για το θερμοκήπιο που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα καταλαμβάνει την μισή από τη συνολική έκταση των στρεμμάτων και στην υπόλοιπη ώρα αναφέρθηκε στο εργοστάσιο που θα καίει πλαστικά και λάστιχα!!! Και όλα αυτά θα συμβούν σε μία έκταση 450 στρεμμάτων εύφορης γης;;;

Όσον αφορά τον υποψήφιο επενδυτή ενώ υποτίθεται ότι θέλει να μοιράσει εκατομμύρια ευρώ παρόλαυτα στην παρουσίαση χρησιμοποίησε έναν μηχανικό οποίος έλεγε ξανά και ξανά “δεν γνωρίζω μιλήστε με τον επενδυτή”. Εντάξει το μήνυμα ελήφθη και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της υποτιθέμενης επένδυσης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρθηκε στους γεωπόνους που θα δουλεύουν στο θερμοκήπιο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χωρίς καμία ντροπή τους παρομοίωσε ως σκυλιά που θα προσέχουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Όποιος από τους εργαζομένους συμπληρώσει δύο κίτρινες κάρτες στην τρίτη καίγεται και απολύεται. Επίσης, ακούστηκε μέσα σε όλη αυτήν την παράνοια ότι θα υπάρχουν και παιδικοί σταθμοί για να είναι οι μητέρες με τα παιδιά τους και οι εργαζόμενοι θα ακούνε μουσική για να μην τους αποσπάται η προσοχή.

Δηλαδή, εν ολίγοις μέσα σε αυτά τα 450 στρέμματα θέλουν να δημιουργήσουν ένα συνοθύλευμα Μανωλάδας, ΧΥΤΑ και Disneyland.

Τέλος, ο ίδιος ο μηχανικός ανέφερε, “εμείς εύφορα χώματα δεν θέλουμε, καλλιεργούμε μισό μέτρο πάνω από την γη”. Για ποιο λόγο άρα να καταστρέψουμε 450 στρέμματα που χρησιμοποιούνται για δυναμικές καλλιέργειες;;;;;;
Ευχαριστούμε, κύριε Αμανατίδη δεν ξεγελιόμαστε από τα καθρεφτάκια σας και δεν ξεπουλάμε τη γη των προγόνων μας.

Αγρότες και κάτοικοι Δρεπάνου

 
 

loading…


 
 

5 σχόλια στο άρθρο “Αγρότες Δρεπάνου: «Ο κ. Μαλούτας δεν ενδιαφέρεται καθόλου όχι μόνο για τους γεωργούς αλλά και τους κατοίκους του Δρεπάνου»

  1. Γιατί και το θράσος έχει τα όρια του. Το Ζευγαρολιβαδο έχει έκταση 450στρ. Κάθε αγρότης, βάση νόμου δικαιούται μέχρι 10,4στρ σε δημοπρασία που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Οπότε οι αγρότες δεν είναι ούτε 5 ούτε 25. Είναι 44!!! Επίσης, γιατί όλοι το προσπερναμε. Δεν είναι μόνο ότι θα απαξιωθεί γη υψηλής καλλιέργειας για υδροπονία, αλλά ότι στο δημοτικό συμβούλιο μίλησαν ξεκάθαρα για δημιουργία καύσης λάστιχων και σκουπιδιών. Πάνε να δημιουργήσουν μια Μανωλάδα με ΧΥΤΑ. Παρακαλώ κάθε έντιμο και σκεπτόμενο πολίτη να μην προσπεράσει την κατάφορη αδικία που βιώνει αυτή τη στιγμή το χωριό μας.

  2. Οποιαδήποτε σοβαρή Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έδινε μια καθαρή πλήρη εικόνα της επένδυσης στους κατοίκους αρχικα της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας. Αν είναι δυνατόν Δήμαρχος να λέει βρηκα στο ίντερνετ πληροφορίες. Γενικά αόριστα ωραιοποιημενες εκφράσεις για νέες θέσεις εργασίας, παιδικούς σταθμούς και ακουστικά μουσικής στους εργαζόμενους. Πραγματικά απορώ απευθύνεστε σε παιδακια; Εχετε ίχνος σοβαροτητας;

  3. ΕΝΩ ΑΝ ΤΟΥς ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ε?ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ..ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΦΤΑΝΕΙ…ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΞΕΡΕΙ..ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ..ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ..ΜΗΝ ΤΟΥς ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΥΣ…ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    1. Ποιοί από τους 44 (ούτε 5, ούτε 25 σύμφωνα με τα λίγα του δημάρχου) είναι βολεμενοι; Δηλαδή όταν κάποιος έχει τα χωράφια του και τα δουλεύει μόνος του ή με την οικογένειά του θεωρείται βολεμενος σύμφωνα με την δική σας μνησίκακη λογική; Γιατί άνθρωποι που εργάζονται, εργαζόμενοι είναι, όχι βολεμενοι. Και δηλαδή οι εργαζόμενοι εσάς σας ενοχλούν τόσο πολύ που θέλετε να τους ξεβολεψετε; Υπάρχουν πομονες γύρω από αυτά τα χωράφια, επένδυση δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αν εκδιωχθούν θα υποβιβαστούν και οι γύρω καλλιεργήσιμες εκτάσεις χωριά του ότι αναταρασσεται η εδαφική σκακιέρα του υπόλοιπου κάμπου.

  4. Στην συγκεκριμένη έκταση οι αγρότες δεν κάναν ότι ήθελαν σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, πατάτα φυτεύουν. Πού είναι το κολάσιμο σε αυτό; Ποιος κόσμος είναι υπέρ του δημάρχου; Ο κόσμος γνωρίζει ότι ο Αμανατίδης αναφέρθηκε σε γεωπόνους που θα προσέχουν ως σκυλιά, όπως ο ίδιος ανέφερε στο υδροπονικο τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Οι κύριοι Μαλουτας και Αμανατίδης έρχονται να απαξιώσουν επιστήμονες που σπούδασαν χρόνια ώστε να δουλεύουν επικουρικά ως προς τους γεωργούς για αύξηση της παραγωγής τους. Δεν γίναν επιστήμονες για να μετατραπούν σε εργασιακούς Κέρβερους. Επίσης, ο κόσμος που υποτίθεται ότι είναι υπέρ του Μαλουτα γνωρίζει για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων; Γιατί το υδροπονικο αποτελεί το τυράκι στη φάκα. Γνωρίζει ότι θα εισπνέει καπνό απο καμμένα λάστιχα; Λόγια του εκπροσώπου της εταιρείας είναι αυτά στην παρουσίαση της επένδυσης στο δημοτικό συμβούλιο. Οπότε πάψτε να λειτουργείτε ως τρολ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.