Καλλιόπη Βέττα: «Όχι άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις για το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού – Ο χρόνος κυλάει εις βάρος του μνημείου»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου του Αγίου Νικολάου Λιβαδερού, δήλωσε:

“Επανέρχομαι για τρίτη φορά στο ζήτημα αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού, καθώς από τη διαρκή μου επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες γνωρίζω ότι οι δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις στην υλοποίησή του έχουν πλέον εκλείψει. Υπενθυμίζω ότι δύο μήνες πριν (Νοέμβριο 2021) απορρίφθηκε με Απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση του Έργου, ύψους 870.500 ευρώ, λόγω μη πληρότητας του φακέλου που υπέβαλε η ίδια η Περιφέρεια τον Δεκέμβριο του 2020. Είχαν επομένως μεσολαβήσει 11 μήνες αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, όπου η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας “εξέταζε” τον φάκελο μέχρι να διαπιστώσει ότι αυτός ήταν ελλιπής και να ξεκινήσει το μπαλάκι επίρριψης ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας, Υπουργείου Πολιτισμού και μελετητών.

Όμως όλοι αυτοί οι ατυχείς χειρισμοί, που ελπίζω να οφείλονται σε άγνοια και όχι σε σκοπιμότητα, έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση και φθορά του ίδιου του Μνημείου, το οποίο καταστρέφεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Επομένως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δικαιολογίες. Όπως άλλωστε ενημερώθηκα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις, ο φάκελος έχει ήδη επικαιροποιηθεί με τα ζητούμενα έγγραφα ενώ και η μελέτη έχει εκ νέου ενημερωθεί και αρμοδίως εγκριθεί.

Καλώ για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες, ώστε να εκδοθεί επειγόντως νέα πρόσκληση για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες στο Μνημείο, καθώς, μετά από όλες αυτές τις καθυστερήσεις έχουν πλέον στενέψει δραματικά τα χρονικά περιθώρια ένταξης και ολοκλήρωσης του Έργου εντός της τρέχουσας περιόδου του ΕΣΠΑ.”

Δείτε τις προηγούμενες παρεμβάσεις της κ. Βέττα για το θέμα, τον Δεκέμβριο 2021 εδώ και τον Δεκέμβριο 2020 εδώ.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

12 σχόλια στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Όχι άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις για το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού – Ο χρόνος κυλάει εις βάρος του μνημείου»

 1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑς ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑς ΠΟΛΙΤΕΙΑς,..ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑς ΓΙΝΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΘΙΝΕΤΕ..ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ..

  1. Δείξε κατανόηση: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η Εκκλησία είναι Οργανισμός διατήρησης εθίμων-παραδόσεων.

 2. άι βρε ανώνυμε!

  - Edit

  Απαντήστε

  Τι σχεση εχει το ενδιαφερον ,για το συγκεκριμενο θεμα, της Κυρίας Βέττα με τον διαχωρισμο της εκκλησιας- πολιτειας;
  Να λυπασαι και να φοβασαι τους διαχρονικους φαρισαιους και υποκριτες πολιτικους,οι οποιο ειναι κατα του διαχωρισμου,αλλα δεν κανουν τίποτα,οταν χρειάζεται να κανουν!
  Να λυπασαι τα αξιοθρήνητα ανθρωπακια που σκυβουν το κεφαλι σε μεγαλόσχημους Επαίτες και τα αλισβερίσια τους!
  Και εξαλλου η κ.Βέττα δείχνει το ενδιαφερον της για εναν ιστορικο Ναο της περιοχής της…
  Αλλο να υποκλίνεσαι μπροστα σ εναν Ιερό Ναό και αλλο να υποκλίνεσαι μπροστά σε Υποκριτες και για να γίνεις Βουλευτης!

 3. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  – Βούτσης : Προέδρος της Βουλής, αποκάλεσε την Ορθοδοξία «ταλιμπάν». –Πολέμησαν όσο μπορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία, …..ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους !
  – 21 Μαρ 2017 Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου γιά το 1ο συνέδριο μεταξύ άλλων αναφέρεται ως άκρως αναχρονιστική η πρωινή προσευχή στα σχολεία.
  – ΣΥΡΙΖΑ : ύπουλα υπονόμευαν την πίστη των Ορθοδόξων, όπως πχ με την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού ως ..Ινδιάνοι(!)
  στη Γ Δημοτικού.

  Η κ. Βέττα επέλεξε να πολιτευτεί με το κόμμα του κ. Τσίπρα, δεδηλωμένου άθεου και απηνή διώκτη της Εκκλησίας.

  ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς

  1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
   Είναι ο δεύτερος άνθρωπος, στην ιστορία της Εκκλησίας μας που απαγόρευσε 25/2/20 την τέλεση της θείας λειτουργίας. (προηγήθηκε ο Εμβέρ Χότζα). Ποιός Θεός, ποιά Εκκλησία, ποιά μυστήρια. Στο περιθώριο !

   ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
   Ο Αρχ. Γρηγόριος ο Αγιορίτης για Τσίπρα
   Κυριολεκτικὰ δαπανᾶσθε νὰ ὑψώσετε μιναρέδες σ᾽ αὐτὸν τὸν τόπο τὸν ἅγιο καὶ ἀφήνετε τὰ μνημεῖα τοῦ Ἔθνους, τοῦ Γένους καὶ τῆς Ἐκκλησίας νὰ γκρεμίζωνται.

 4. αι βρε ανώνυμε!!Στέλιος Κ.

  - Edit

  Απαντήστε

  Ανένταχτος στη θέση του ανύπαρκτου μυαλου σου είσαι!!
  Ο Αμβρόσιος ανενταχτε μυαλού,αφόρισε τον υποκριτή μητσοτάκη,τον δεξιό ορθόδοξο και εμπαιχτη των θείων μέσω Μόσιαλου και οχι τον Βούτση και Τσιπρα,οι οποιοί σέβονται τα Ιερά προσωπα και δεν τα κοροιδευουν,ανάβοντας κερί για τα ματια του κοσμου…
  Να χαίρεσαι την ορθόδοξη θεούσα κεραμέως και τον μητσοτάκη σου που κοροιδευουν μαθητες,δσσκαλους,καθηγητες,γονεις,κηδεμονες και τον υπολοιπο κοσμο και εσυ ειδικα να λυπασαι για τον Βούτση και Τσιπρα που δεν εμπαίζουν τον λαό σαν τον ΘΕΊΟ μητσοτακη και την ΘΕΟΥΣΑ κεραμεως,βεβαίως,βεβαίως!!!!

  1. τρικυμία εν κρανίω ! καμιά σχέση δεν έχω με τη “θεούσα” Δεξιά (ούτε και με ακροδεξιά μορφώματα) ούτε και με την παρεούλα της Bildeberg.

   Βούτση και Τσιπρα,οι οποιοί σέβονται τα Ιερά προσωπα !!!!! σε άλλον πλανήτη ζεις.

 5. αι βρε ανώνυμε!!Στέλιος Κ.

  - Edit

  Απαντήστε

  Σεβομαι τα Ιερα προσωπα σημαινει ,δεν εμπαιζω τα Ιερα προσωπα ,οπως ο μητσοτακης και η κεραμεως για να μετρανε ψηφαλακια ορθοδόξων ” καθως πρεπει” χριστιανων!
  Ξύπνα,παρε μπροστα,παγωσε το δεξιο μυαλο σου!
  Ανενταχτος στον χωρο της αριστερας πλευρας της χρυσης Αυγης;η οχι;
  Οι ανενταχτοι στην αριστερα δεν ρουφιανευουν τον Βουτση και τον Τσιπρα,ξεσκεπαζουν τους βοριδηδες,πλευρηδες,γεωργιαδηδες!
  Ξαναεντάξου στη μαυριλα σου,στον αχταρμα σου και βρες τα με τον εαυτο σου!!
  Ημερολογιο για τον ΣΥΡΙΖΑ κρατας,ξερεις τι ειπε και πότε ο καθενας,τι μερα ειναι σημερα;ξερεις;
  Ενας πρακτορακος της ορθόδοξης δεξιας εισαι και οχι της ορθοδοξης Εκκλησιας!

  1. Δεν περίμενα να είσαι τόσο επιπόλαιος, με πολλές προκαταλήψεις ! Κρίμα !

   Ενας πρακτορακος της ορθόδοξης δεξιας εισαι , ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕ !

   ΤΟ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ; ΤΟ ΑΡΔΔΗΝ ; TΟ ΡΕΣΑΛΤΟ !

  2. Οι βοριδηδες,πλευρηδες,γεωργιαδηδες μόνοι τους αυτοεξεφτυλίζονται. Στο ταλέντο αυτό ξεπερνάνε και τουΣΥΡΙΖΑ

 6. Μισητα ανθρωπακια της Δεξιας,καλικαντζαρακια της ορθοδοξης υποκρισιας,ψευτο χριστιανοι,η Βουλευτης προσπαθει για την αποκατασταση ενος Ναού και σεις ζητατε ομολογία πίστεως και ληξιαρχικη πραξη βαπτισματος!!
  Εσεις οι καθαροι,οι δηθεν,οι ” καθως πρεπει”,εσεις που κοιτάζετε το σκουπιδακι που μπηκε στο ματι των πολιτικων σας αντιπαλων και δεν βλεπετε ολοκληρο καδρόνι που μπηκε στο δικό σας ματι!
  Υποκριτές,ψευτοχριστιανοί,ψευτοκαθαροί!
  Μη δειτε ανθρωπο να κάνει αυτο που βγαίνει απ την ψυχη του,αμεσως να τον πνίξετε μαζί με την ψυχη του!
  Φθηνες ζωές,φολκλορικα καταλοιπα της Ορθόδοξης επταετίας!
  Που να βρει θεση στην πωρωμενη και μισητη καρδια σας ο Χριστός..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.