Κατάλογοι εθελοντών ιατρών για την κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού στα  Εμβολιαστικά Κέντρα Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σιατίστης, Σερβίων, Τσοτυλίου



Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος πέρασε αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στις ζωές μας. Πολλές ανθρώπινες απώλειες, πολλές νοσηλείες και επίπονες αποκαταστάσεις λόγω της πανδημίας, μεγάλη πίεση στο υγειονομικό σύστημα.

Οι προσπάθειες μας διαρκείς και συνεχείς, η παρουσία μας και ο αγώνας μας καθημερινός.

Ως Ιατρικός Σύλλογος ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντοτε παρών, πρωτοστατώντας, σε ενέργειες προαγωγής της Δημόσιας  Υγείας, στην ενημέρωση των Πολιτών, των Φορέων, των συναδέλφων. Αναλάβαμε σειρά δράσεων με θετικό πρόσημο για την κοινωνία, αναδεικνύοντας την επάρκεια της τοπικής ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αδιαμφισβήτητα ρόλος και η θέση μας αναβαθμίστηκε γιατί αναγνωρίστηκε το έργο μας.

Σήμερα παίρνουμε μια ακόμη πρωτοβουλία, διαγιγνώσκοντας την κομβική σημασία του εμβολιασμού, αλλά και την αδυναμία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην επαρκή κάλυψη του.

Καταρτίζουμε καταλόγους εθελοντών ιατρών για την κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού  στα  Εμβολιαστικά Κέντρα. της περιοχής (Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σιατίστης, Σερβίων, Τσοτυλίου), αλλά και τον κινητών μονάδων εμβολιασμών κατ’ οίκον για τους εκ των διατάξεων δικαιούχων.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από έτους (Ιανουάριος 2021 πρόταση του ΙΣΚ να αναλάβει κάλυψη εμβολιαστικής γραμμής σε πρώτη φάση με τα μέλη του Δ.Σ. και των εκπρόσωπων στο ΠΙΣ )  αλλά γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και απαρχαιωμένοι δογματισμοί σε συνδυασμό εσφαλμένες υπερφίαλες εκτιμήσεις δεν επέτρεψαν την συμμετοχή μας. Σήμερα όμως διαφαίνεται  μια άλλη προσέγγιση, αυτή της αξιοποίησης όλου του ιατρικού δυναμικού.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους Παιδιάτρους, με τους οποίους έχει υπάρξει ήδη διαδικτυακή συνάντηση. Φαίνεται ότι θα μπορείτε να συμμετάσχετε στους εμβολιασμούς εκτός από τα ιατρεία σας και στις Δημόσιες Δομές αν το επιθυμείτε, λεπτομέρειες θα μας γίνουν γνωστές σύντομα.     

Σας παρακαλούμε όπως απαντήσετε μέχρι 17/1/2022 στο mail που σας στέλνετε την συμμετοχή σας, σημειώνοντας που θα θέλετε να συμμετάσχετε (Μπορείτε να δηλώσετε και στα δύο)

ΝΑΙ,

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΝΑΙ,

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ.

 

 

 

 

Ιδιαίτερες προτιμήσεις, όπως για ποιά περιοχή, ή ωραρίου ή ημερών θα ζητηθούν σε δεύτερο χρόνο όταν θα μας γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους τα εμβολιαστικά κέντρα.

Με ανιδιοτελή προσφορά αποδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας  αλλά και την πίστη μας ότι η επιστήμη θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Υποσημείωση

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα ειδικότητας, διευκρινήσεις για διαχειριστικά πρακτικά ζητήματα θα δοθούν πιθανά με ένα ή περισσότερα webinar για να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Η Γεν Γραμματέας
Χαράλαμπος Τσεβεκίδης Θεανώ Κουτσιμανή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.