Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – «Κλείδωσε» η αλλαγή στα πρωτόκολλα



Κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης στους ειδικούς, που συνεδριάζουν σήμερα (04.01.2022) το μεσημέρι.

Αμέσως αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα πρέπει να γίνει κάτι δραματικό για να αλλάξει η απόφαση» έλεγε στο newsit.gr άνθρωπος με γνώση των δεδομένων. Και τελικά δεν άλλαξε, αφού η εισήγηση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά με νέα δεδομένα όσον αφορά στα πρωτόκολλα, τα οποία και αλλάζουν. Όχι όλα βέβαια. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν θα αλλαξει το 50+1, με τη λογική ότι αν υπάρξει κρούσμα, θα γίνονται τεστ σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σε όσα κάθονται κοντά στο παιδί που νόσησε.

Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” είναι πως τα self test από δυο την εβδομάδα θα γίνουν τρία και θα γίνονται και από εμβολιασμένα παιδιά.

Αν εντοπιστεί κρούσμα σε μια τάξη δεν θα γίνεται ιχνηλάτιση μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο παιδί που νοσεί αλλά σε όλη την τάξη, ακόμη και στους εκπαιδευτικούς.

2 σχόλια στο άρθρο “Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – «Κλείδωσε» η αλλαγή στα πρωτόκολλα

  1. Μισοτάκη,δεν ακους ουτε τους γιατρους,ουτε τον κοσμο,ουτε ανερυθριαστε τα παιδια!
    Ολα τα κανεις για την ρημαδα την οικονομια!
    Να βρασω κι εσενα και την οικονομια σου!
    Βρε Κερίακο ,δε μας εμεινε κερί ν αναψουμε στους νεκρους μας και εσυ η οικονομια!
    Βρε γερο Λαδα του Καζαντζακη,γεννημα του Αρχικαρμιρη Σημιτη,δεν εχεις ψυχη,δεν εχεις καρδια;
    Τι περινενεις απο εναν Σκρουτζ Πρωθυπουργο,ο οποιος εκανε τα χαρτια του,ως πλημμυροπαθης,για να παρει 1.500 ευρω;
    Πλημμυρισε του Σταρένιου,του Δημου,του Αρτεμη Ματσα το χωραφι του και σαν φουκαρας ανθρωπος,εφτιαξε χαρτια για αποζημιωση!
    Βρε υποτακτικε της ευρωπης..
    Η ευρωπη ανοιξε τα σχολεια,αλλα πηρε μετρα!
    Περυσι η Ισπανια εχασε τον μισό πληθυσμο της,αλλα πηρε εγκαιρα μετρα!!
    Εδω οπως μας ειπε ο εθνικος γελωτοποιος του τσιρκου σου,ο βραχνοκοκορας υπουργος της ανασυμπτυξεως,εσυ ειπες πως βρισκομαστε στο τελευταιο μίλι για να φερεις τουρισμο στη χωρα!!
    Βρε ανεμελε Μιθριδάτη,συνηθισες με τοσους ηλικιωμενους συνανθρωπους μας ,που εχασαν τις ζωες των και δε νοιαζεσαι για τα παιδια,μικρα παιδια,μαθητες,φοιτητες,παιδια που απο Δευτερα θα ειναι παστωμένα σε αιθουσες και αμφιθεατρα;!
    Μαθε Άξενε και Άφιλε,πως στην ευρωπη οι μαθητες δεν στοιβαζονται σε αιθουσες με 28 μαθητες και δε μετακινουνται με λεωφορεια 100 ανθρωπων!
    Τα πρωτοκολλα και τα πρωτοκολλα!
    Να σε βρασω με τα πρωτοκολλα και σενα και τους Μόσιαλους!
    Θα μεινεις στην πολιτικη Ιστορια ,ως ο πρωθυπουργός του πρωτο- κόλλου( εδω Μπαμπινιωτη,την ανορθογράφησες τη λεξη)

  2. Σημερα θα εχουμε πανω απο 50.000 κρουσματα!
    Το νοσοκομειο Ευαγγελισμος βουλιαζει με 92 υγειονομικους ασθενεις,το Παπανικολαου εχει ασθενεις -ημιθανεις εκτος ΜΕΘ,θετικοτητα στην Ελλαδα 20,25% ,ζουμε σκηνες Ιταλιας και πολεμου,σηκωνουμε το τηλεφωνο και μαθαινουνε μονον ασχημα νεα,κορωνοιος πλακωνει τα παντα,χαλασμος,θανατος περα ως περα και οι γελωτοποιοι μιλανε για πρωτοκολλα στα σχολεια!
    Τελικα,ποιος αποφασιζει για την πανδημια;
    Και αυτη η επιτροπη των ανεμοσκορπισματων ,των ΑνεΜόσιαλων που βρισκεται;
    Ετοιμαζει κολαζ με σκιτσα για το Πάσχα…
    Θα ελεγα κατι για τους άριστους του Medrano,αλλα ας οψεται…σεβομαι το Δωδεκαήμερο και την Εορτη της Πέμπτης!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.