Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου για το 2022



Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο 3ος κατά σειρά προϋπολογισμός της παρούσας Δημοτικής Αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που η ψήφισή του γίνεται εντός του τρέχοντος έτους και για πρώτη φορά που ο Δήμος Βοΐου θα έχει ενεργό προϋπολογισμό από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους.

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος στα 26,7εκ ευρώ.

Η χρηστή διαχείριση, οι νέες χρηματοδοτήσεις, τα νέα έργα που εντάσσονται συνεχώς σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, συντελούν στο να ψηφισθεί ο μεγαλύτερος σε αξία προϋπολογισμός που έχει κάνει ο Δήμος Βοΐου από τη σύστασή του. 

Επίσης, για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου είναι πλεονασματικός, παρουσιάζοντας αποθεματικό άνω των 200.000 €.

Απεικονίζει με αριθμούς πλέον την πραγματική δυναμική του Δήμου μας, καταγράφει τις θετικές επιδόσεις της συνολικής προσπάθειας των χρόνων διοίκησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής και σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μία χρονιά με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Με τον προϋπολογισμό του 2022 ο Δήμος Βοΐου δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, ενσωματώνοντας μειωμένα δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διατηρώντας τα ανταποδοτικά τέλη στα ίδια επίπεδα, χωρίς καμία αύξηση. Ενσωματώνει το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 14εκ € και συμπεριλαμβάνει όλα τα εφόδια για τη διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών.

Η εναλλακτική πρόταση που είχαν καταθέσει προς ψήφιση οι αρχηγοί των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποσύρθηκε από τους ίδιους μετά από την αρνητική γνωμοδότηση της οικονομικής υπηρεσίας ως προς τη νομιμότητα των αλλαγών που πρότειναν.

Καλή χρονιά σε όλους!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.