Τρισάγιο στη μνήμη του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη (Διονυσίου) Σκαρκαλά, θεολόγου καθηγητή, τελέστηκε στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού



Τρισάγιο στη μνήμη του προσφάτως κοιμηθέντος (25-12-2021) στη Θεσσαλονίκη, πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη (Διονυσίου) Σκαρκαλά, ετών 74, τελέσαμε (31-12-2021) στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Έψαλε ο Γιώργος Στεργιόπουλος.

Ο π. Ιωάννης (Διονύσιος) Σκαρκαλάς, θεολόγος καθηγητής, με καταγωγή από την Κοζάνη, μεσούσης της δεκαετίας του ’70, δίδαξε ως καθηγητής θεολόγος το μάθημα των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βελβεντού και παράλληλα ιερουργούσε ως εφημέριος στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού.

Ήταν καλόκαρδος, πρόσχαρος, πράος, ιεροπρεπής και καλλίφωνος λειτουργός. Οι μνήμες όσων τον γνώρισαν έχουν να πουν κάτι καλό γι’ αυτόν.

Η ‘’Πλατυτέρα’’ στην κόγχη του Αγίου Βήματος στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού είναι δωρεά-δέηση δική του. Αναγράφεται: ‘’Δέησις οικογενείας ιερέως Ιωάννου Σκαρκαλά’’.

Μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη και εντάχτηκε στην Ιερή Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Διακόνησε εκεί μέχρι την τελευτή του βίου του.

Καλό Παράδεισο. Καλή ανάσταση. Στην οικογένειά του τις ευχές μας.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.