Βελβεντινές Φωνές: Το τελευταίο αντίο στο Θωμά ΠουλιάναΑποχαιρετήσαμε στις 28 Δεκεμβρίου 2021, στο Βελβεντό, το Θωμά Πουλιάνα σε ηλικία 75 ετών: συγχορωδό, καλό φίλο και πάνω απ’ όλα Άνθρωπο. Του απευθύναμε με την επιβεβλημένη σοβαρότητα και τον ανάλογο σεβασμό το τελευταίο αντίο.

Ο Θωμάς υπήρξε ένα απ’ τα βασικά μέλη της χορωδίας. Άλλωστε ήταν και κανταδόρος. Συμμετείχε με συνέπεια και απαράμιλλο ζήλο σ’ όλες τις πρόβες της και σ’ όλες τις δραστηριότητες. Στο διάστημα που σταμάτησαν οι πρόβες, λόγω της πανδημίας, ανυπομονούσε για το πότε θα ξαναρχίσουν. Ξανάρχισαν οι πρόβες και ερχόταν, όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του λόγω της ασθένειας, μέχρι τελευταία. Θεωρούσε τη χορωδία κάτι το πολύ δικό του. Ήταν κομμάτι της ζωής του. Τη χαιρόταν πάρα πολύ και αυτήν τη χαρά τη μετέδιδε και σε μας. Ήταν η χαρά της δημιουργίας.

Τα τελευταία χρόνια τον είχαμε συνηθίσει και στο ψαλτήρι της εκκλησίας. Από αυτήν τη θέση πρόσφερε με πολύ μεράκι, θέληση και υπομονή τις υπηρεσίες του. Υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της καθημερινότητας.

Αγαπούσε και την πλατεία. Άλλωστε παλιότερα εκεί ήταν η δουλειά του. Άνθρωπος της παρέας, ζωντανός, χαρούμενος, με καλοσύνη, που αποτελεί και τη σπουδαιότερη αρετή του ανθρώπου. Διακρινόταν και για το πηγαίο χιούμορ. Με τον τρόπο του έδινε δύναμη και κουράγιο σ’ όλους μας. Δημιουργούσε όμορφες αναμνήσεις. Η καρδιά του έμοιαζε μ’ έναν κήπο ολάνθιστο.

Έφυγε από κοντά μας παίρνοντας μαζί το πηγαίο χιούμορ του. Το σώμα του θα το δεχθεί η γη για την αιώνια φιλοξενία. Ο Θεός όμως ποτέ δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που πορεύονται με αγάπη. Κατευθύνει την ψυχή του στα ουράνια, για να κατοικήσει εκεί, στη γειτονιά των Αγγέλλων. Θα γευτεί την αγέραστη ζωή της καλοσύνης και της ανθρωπιάς.

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» εκφράζουμε τα συλλυπητήρια σ’ όλα τα οικεία του πρόσωπα.

Εμείς, αξέχαστε Θωμά, θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Καλό σου ταξίδι…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.