ΕΟΔΥ: Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του στελέχους Όμικρον



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γονιδιωματικής επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 έως και τις 27 Δεκεμβρίου 2021 έχουν διαγνωσθεί ογδόντα επτά (87) συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης με τον ιό SARS-CoV-2 που φέρουν το στέλεχος Omicron (B.1.1.529). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα αυτά δεν αντανακλούν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων Όμικρον στην κοινότητα, αλλά μόλις έναν αριθμό ύποπτων κρουσμάτων προς επιβεβαίωση, μαζί με έναν αριθμό περιστατικών που διερευνήθηκαν κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας από τα κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Παράλληλα στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) καθώς και σε άλλα περιφερειακά εργαστήρια διενεργείται έλεγχος για πιθανά δείγματα Όμικρον με τη μέθοδο real-time PCR που μπορεί να διαχωρίζει με μεγάλη αξιοπιστία τα δείγματα Όμικρον από τα υπόλοιπα στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 728 θετικά δείγματα για SARS-CoV-2 την εβδομάδα από τις 20/12/2021 έως και τις 27/12/2021. Από τα 728 θετικά δείγματα τα 198 βρέθηκαν θετικά σε Όμικρον (27,2%) με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 19% και 39%.

Από τα 728 δείγματα, 181 και 197 δείγματα αφορούσαν κρούσματα από τις μαζικές ανώνυμες δειγματοληψίες εκτός Αττικής και στην Αττική, αντίστοιχα, που πραγματοποιήθηκαν από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ την εβδομάδα από τις 20/12/2021 έως και τις 27/12/2021.

Συγκεκριμένα, στις μαζικές ανώνυμες δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν την εβδομάδα αυτή, στην περιοχή της Αττικής το 42,1% (83/197) των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα Όμικρον, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 28% και 66%, ενώ στην περιφέρεια μόλις το 7,7% (14/181) των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα Όμικρον, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 3% και 13%. Τέλος, ως προς τις στοχευμένες δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε άτομα που είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάλλαξης Omicron, μόλις το 7,6% (89/1178) των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα Omicron, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 2,7% και 12,5%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του στελέχους Όμικρον παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση στην επικράτεια.

4 σχόλια στο άρθρο “ΕΟΔΥ: Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του στελέχους Όμικρον

  1. Ελεος!( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Τελικα με την κυβερνηση αρλεκινων και των κλοουν με κοκκινη μακρια και οχι στρογγυλη μυτη για περισσοτερα ψεματα,ειμαστε θεατες θεατρου του παραλογου!!
    Αυτοι που θα ριξουν τον μητσοτακη θα ειναι τα παιδια του καρατζαφερη,τα τσεκουρατα!
    Πρωτος ο πρωτος αδωνις ο Κυνικος,οποιος χθες ξεφιτιλισε τον πολιτικα ξεφιτιλισμενο αρχηγο του,λεγοντας μπροστα στο πανελληνιο” ο πρωθυπουργος μιλησε για τελευταιο μίλι της πανδημιας μονο για ενα σκοπο,να προσελκυσει ξενο τουρισμο στην Ελλαδα!!!
    Τετοιος Κυνικος,ωμος,ανερυθριαστος,απαθης,υπανθρωπος ουτε διπλα στον μοχλό του συστηματος των αεριων των καμιναδων του Αουσβιτς!!
    Παραδεχτηκε ενώπιος ενωπιοις πως ο ψευτομητσοτακης προτιμησε το οικονομικο συναλλαγμα των ξενων τουριστων,εκρυψε την αληθεια και οδηγησε και ξενους τουριστες και ελληνες πολιτες σε κλινες ΜΕΘ και σε απώλειες ζωων!
    Εκρυψε το προβημα ο επικινδυνος,το προβλημα του κορωνοιου κατω απ το χαλί με αποτελεσμα την εκρηξη των κρουσματων κσι θανατων!!
    Και χθες…και χθες,Ω ψηφοφοροι Ελληνες του 2019 !!!και χθες το μίλι το ψευτικο,το θανατηφορο μετρηθηκε με 22.000 κρουσματα!
    Ενα μιλι στη γλωσσα του εκδρομολογου,του ψευταρου ισουται με 22.000 κρουσματα και απο αυριο θα τεντωνεται και θα απλωνεται πιο πολύ!!
    Αδωνη,μαλλον αρχισες να σωζεις την τιμη σου,που δεν ειχες ΠΟΤΕ,την πολιτικη!!
    Το αλλο το αστερι τωρα της πολιτικης αναλγησιας,ο Τσεκουρατος και ο αφρατος,αυτος βγαινει στη τηλεοραση σαν μη γνωριζει τ ι π ο τ α ,στην κοσμαρα του,αγουροξυπνημενος,φρεσκος,σαν γαμπρος πριν το Μυστηριο!!
    Και ο υπουργος Εσωτερικων,το άγρυπνο ματι του Κρατους δεν γνωριζε πως η μάσκα ΚΝ,οχι ΚΝΕ( αγαπαει πολυ την ΚΝΕ),η μασκα ΚΝ 95 ειναι μιας χρησεως,διαρκειας ωρών,αλλα νομιζε πως ειναι ισόβια με την δικη του Ζωη!!
    Απλα ενας υπουργος ολη την ημερα των επαφων του φοραει την ιδια μασκα και την επομενη ημερα την ξαναφοραει,οπως ο τεμπελης της ευφορης κοιλαδας,φοραει την ιδια γραβατα με κομπο αλυτο,καθε μερα!!
    Αυτος ειναι υπουργος ομως και δε μολυνει!!
    Και τους κοιτατε ακομα;
    Και ο Πλευρης;εχουμε κι αυτον τωρα που ελεγε ο αστυνομικος για τον Βεγγο στην ταινια” ο Ηλιας του 16ου”
    Και ο Πλευρης;
    Εδω συμβαινει κατι το πρωτακουστο,το εξωφρενικο,στην εξωφρενικη κυβερνηση των επικινδυνων!!
    Βρισκονται σε τετοια παρακρουση εκει στη νουδούλα που ο μητσοτακης βάζει τον Πλευρη να ανακοινωνει αυτα που θα ανακοινωνε ο ι δ ι ο ς!!!
    Απλά πεφτει ο μητσοτακης μέσω Πλεύρη!!!
    Οποιος δεν καταλαβε την τελευταια προταση,ας ρωτησει παιδακι πωτης ταξης Δημοτικου!!
    Ξεφιτιλιζω= σημασιολογικά ανερμήνευτο και καταληγει στην ορθογραφηση ξ ε υ τ ι λ ι ζ ω…..με επικρατέστερο το ξεφτιλιζω…..
    Με την συμπεριφορα σας,εσεις της νουδούλας,προκαλείτε την Μείωση ενος Λαού,ταπεινώνετε ως Μοσιαλογεννηματα την Ελλαδα!
    Πληγωνετε 2,5 χρονια τωρα την αξιοπρεπεια και τις αξιες ενος Λαου!
    Και η Ν.Δ αυτη η Ιστορικη παραταξη φθειρεται ,βυθίζεται στα νερα των καρατζαφεριστών και των μοσιαλίστων- μασαλιστών!!
    Μασάλια= κουτσομπολια,συζητησεις χωρις θεμα!!
    Μα τι ειναι ενας Μόσιαλος;ενας κουτσομπόλης που κουτσουμπολευει τα Ιερά και τα Όσια!!!
    Κυριε Μπαμπινιώτη,σου εδωσα πάσα ,πολύ υλικο,μην ξεχασεις στο γραμμα Μ,την λεξη Μόσιαλος και στο γραμμα Ψ,τους” αληθινους” αδωνη,μάκη και σκετο πλευρης…
    Και στο Ο ,την νεα μεταλλαξη Όμικρον και το Ο,τι να’ ναι ή σκετο Νεα Δημοκρατια….

    1. Μόνο μην αγχώνεσαι.Οπου νάναι θα έρθει ο χαχανούλης με το νταούλι του και με ένα νόμο και ένα άρθρο θα μηδενίσει τα κρούσματα και θα εξαφανίσει τον ιό.Γκόου μπάκ ιέ.

      1. ” το μίλι ….μετρήθηκε με 22..000 κρούσματα”
        Τέλειο.
        ” με δυο εμβολιασμούς θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω”
        Μόσιαλος,Απριλης 2021!!!!
        Ας μην πούμε τι πήραμε πίσω Μόσιαλε..

  2. ” το μίλι ….μετρήθηκε με 22..000 κρούσματα”
    Τέλειο.
    ” με δυο εμβολιασμούς θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω”
    Μόσιαλος,Απριλης 2021!!!!
    Ας μην πούμε τι πήραμε πίσω Μόσιαλε..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.