Κοζάνη: Κινητοποίηση στη ΔΕΥΑΚ ενάντια στις αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό



Ολοι στην κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό στις 6:00 μ.μ στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, την ώρα που η εργατική –λαική οικογένεια μετράει τι θα κόψει από το γιορτινό τραπέζι, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για να αποφασίσει υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αυξήσεις που προτείνονται είναι περίπου 43% στην τηλεθέρμανση και 7% στην πόλη και 10% στα χωριά για το νερό.

Ούτε να το σκέφτονται.!!!

Δεν επιλέγουμε αν θα φάμε η αν θα ζεσταθούμε.

Σε μια περίοδο που η εργατική – λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από την ακρίβεια στο ρεύμα, στο Σουπερ Μαρκετ, στα καύσιμα κ.α και βλέπει να ροκανίζεται το πενιχρό της εισόδημα έρχονται να δώσουν ένα ακόμα σκληρό χτύπημα που με μαθηματική ακρίβεια θα εκτινάξει την ενεργειακή φτώχια. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης. Κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους φτώχια και εξαθλίωση για το λαό.    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.  

Οι πανηγυρισμοί για την ένταξη των καταναλωτών της τηλεθέρμανσης στο επίδομα θέρμανσης αποδεικνύονται παραμύθια που απλώς ήθελαν να χρυσώσουν το χάπι της ακρίβειας. Αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη και ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις αυταπάτες. 

Δεν δεχόμαστε ούτε ευρώ αύξηση στις δύο βασικές αυτές λαϊκές ανάγκες. Θέρμανση και νερό είναι κοινωνικά αγάθα και όχι εμπορεύματα.     

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης και της περιοχής να απαντήσει με μαζικούς, συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που του μαυρίζει την ζωή. 

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Να μειωθούν παραπέρα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καμία διακοπή σε φτωχά εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά,. Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς. 

-Να γίνει διαγραφή χρεών ανέργων , απόρων χαμηλόμισθων ,  χαμηλοσυνταξιουχων που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν

  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ  Αγίου Δημητρίου ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική ενέργεια για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης. 
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων  στην ΔΕΥΑΚ. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

ΞΕΣΗΛΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ ΣΤΙΣ 6:00.μ.μ την Πέμπτη 23/12/2021 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


Καμία αύξηση στα τιμολόγια θέρμανσης – νερού. Φτάνει πια, αρκετά πληρώσαμε!

Την στιγμή που χρυσοπληρώνουμε ρεύμα, λαϊκά αγαθά, βενζίνη για να κινηθούμε, πετρέλαιο και ξύλο για να ζεσταθούμε, δημοσιεύματα αναφέρουν πως δρομολογούνται από την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αυξήσεις στα τιμολόγια τηλεθέρμανσης και νερού που ήδη χρυσοπληρώναμε.

Ενώ σήμερα υπάρχει θέμα διαβίωσης σε αρκετές λαϊκές οικογένειες, κάποιοι επιλέγουν για άλλη μια φορά να φορτώσουν τα βάρη των ανατιμήσεων στις δικές μας πλάτες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Το μεροκάματο η και το μηνιάτικο δεν φτάνει πλέον ούτε για τα βασικά καθώς μια σειρά κοινωνικές ανάγκες με την άνοδο των τιμών το εξανεμίζουν. 

Αρκετά ανεχτήκαμε αυτή την κατάσταση, η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς για ακόμη μια φορά για να βγαίνει το κεφάλαιο αλώβητο με κέρδη και φοροαπαλλαγές.

Δεν θα απολογηθούμε – ούτε θα λογοδοτήσουμε εμείς για το πανάκριβο ρεύμα, νερό θέρμανση. Να απολογηθούν αυτοί που μας πουλούσαν υποσχέσεις  πως με την πράσινη ανάπτυξη και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα μειώνονταν το «ενεργειακό κόστος», η «σπατάλη ενέργειας» και θα προστατεύονταν το περιβάλλον! Τα είδαμε και τα καλά του ανταγωνισμού με την τιμή της MWh να αγγίζει τα 400 ευρώ. Τελικά το «ενεργειακό κόστος» το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε εμείς. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην κινητοποίηση την Πέμπτη 23.12 στις 6μμ για να μην περάσουν οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του για να υπερασπίσει το εισόδημα αλλά και τα δικαιώματα του. 

Απαιτούμε:

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Μείωση στα τιμολόγια στους άνεργους, τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, στους χαμηλοσυνταξιούχους. Καμία διακοπή  παροχής σε φτωχά εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. 
  • Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με αυτό σύγχρονων προδιαγραφών.
  • Διαγραφή χρεών ανέργων , απόρων χαμηλόμισθων , χαμηλοσυνταξιούχων που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. 
  • Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική ενέργεια για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
  • Καμία αλλαγή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό, την Πέμπτη 23/12, στις 6:00 μ.μ, στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ

Χριστουγεννιάτικο δώρο μας επιφυλάσσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ αφού 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα συνεδριάσει με θέμα την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης κατά 43% και του νερού κατά 7% στην πόλη και 10% στα χωριά.

Στο κύμα ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που τσακίζει τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, μετά τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό μετατρέποντάς τα σε πανάκριβα εμπορεύματα.

Βιάζονται να αναδείξουν τα «καλά» της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης. Αλήθεια, τι σκέφτονται να κάνουν μετά το οριστικό κλείσιμο των σταθμών και των ορυχείων στην περιοχή; 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Δεν δεχόμαστε καμία αύξηση σε θέρμανση και νερό

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης και της περιοχής να απαντήσει με μαζικούς, συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που του μαυρίζει την ζωή.

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Να μειωθούν παραπέρα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καμία διακοπή σε φτωχά εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά,. Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς. 
  • Να γίνει διαγραφή χρεών ανέργων, απόρων χαμηλόμισθων,  χαμηλοσυνταξιούχων που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν. 
  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική ενέργεια για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης. 
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στην ΔΕΥΑΚ.

ΞΕΣΗΛΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ ΣΤΙΣ 6:00.μ.μ 

την Πέμπτη 23/12/2021

5 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Κινητοποίηση στη ΔΕΥΑΚ ενάντια στις αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό

  1. Απ την κωμωδια στο....στην κωμωδια(στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτο το Ανεμοσουρουλι που το φτιαξατε επιτιμο διδακτορα του πανεπιστημιου,που δε θα τον εκανε ο πατερας μου ο τσουμπανους,να τον δωσετε και το χρυσο κλειδι της πολεως της Κοζανης,τιμώντας τον,ως επιτιμο πολιτη της πολεως που κατεστρεψε!
    Εδω ταιριαζει η παροιμια ” εμ ….εμ σκουζουμι”
    Αυτοι στο τελος ουτε ξυλο θα μας αφησουν για τη σομπα!
    Τωρα θα ζεσταινομαστε με πρασινα αλογα,ολοι στη Φατνη να ζεσταθουμε απ τις ανασες των προβατων,γιατι τ αλλα τα προβατα (εμεις),παγώσαμε ολοι!
    Στην κινητοποιηση σιγουρα θα παραστουν οι βουλευτες της πρασινης μεταβασης στα τάρταρα,καλεστε και τον αδω-νι να τραγουδαει ( να άδει)και τον Παπα- θανάση να ψελνει τα καλαντα…
    Στο τσιρκο παμε να γελασουμε και οχι να κανουμε διδακτορες τους κλόουν!
    Να δω τον αδωνι επιτιμο διδακτορα,ενδεδυμενον με τηβεννον πρασίνην,ως η πρασίνη αναπτυξις, απ τα χερια των πανεπιστημιακων αρχων και τον παπαθαναση με το χρυσο κλειδι της πολεως της Κοζανης στο χερι του και ας πεσει ο ουρανος πανω μου!!!
    Που εισαι Αριστοφανη….

  2. Τζάμπα ατμό από ΑΗΣ κ χρεώνουν τηλεθέρμανση κ δεν φτανει αυτό θέλουν κ επιπλέων αυξήσεις … όσο το νερό πραγματικά οι άνθρωποι μας δουλεύουν δεν φτανει το 80% επι τις αξίας θέλουν κ αύξηση 10% πραγματικά ήμαστε άξιοι τις μοίρας μας …

  3. Προεκλογικά ταζανε αυξήσεις στους εργαζόμενους για ψήφους τώρα ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσουν στριμώχνοντας και άλλο τους πολίτες με φουσκωμένους λογαριασμούς.
    Χαϊρι και προκοπή δεν έχει δει η πόλη με δαύτους εδώ και 30 χρόνια

  4. δειτε η μαθετε για τουσ μισθους στην τηλεθερμανση κλπ και μετα θα ξερτε γιατι τοσο μεγαλες αυξησεις..χωρις διαγωνισμο ολοι τουσ χωρις καν προσοντα ..τιποτα.απλα ψηφοφοροι ..εκλογες ερχονατι..και καποιος πρεπεινα πληρωσει και τις αυξησεισ μηπωσ στον μισθο τους?στην υγεια ολωαν εμασ των ηλιθιων..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.