Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και εξοπλισμός Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ΠτολεμαΐδαςΤο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει, πριν την αλλαγή του έτους, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και εξοπλισμό Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ covid-19 (2014-2020) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την 3ηΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 1.760.000€. Αναλυτικά έχουν παραληφθεί μέχρι σήμερα :

  • Δύο (2) συσκευές μέτρησης βάθους ύπνωσης BIS, δύο (2) συσκευές μέτρησης εγκεφαλικής οξυμετρίας INVOS, δύο (2) φορητοί καπνογράφοι για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την Ανάνηψη, δέκα (10) φορητά οξύμετρα για κλίνες covid-19 καθώς και ένας (1) υπέρηχος παλάμης επειγόντων FAST για τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
  • Δέκα (10) φορητοί υπολογιστές και ανάλογος αριθμός σταθμών σύνδεσης πολλαπλών συσκευών (docking stations), τα οποία σε συνδυασμό με τη δικτυακή υποδομή του νοσοκομείου η οποία επιτρέπει την υπό έλεγχο απομακρυσμένη σύνδεση, θα δίνουν σε συγκεκριμένους χρήστες τη δυνατότητα να «μεταφέρουν» τη θέση εργασίας τους από το νοσοκομείο στο σπίτι τους ή σε οποιοδήποτε χώρο με σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Ο νέος εξοπλισμός είναι σύγχρονης τεχνολογίας με αυτοματοποιημένες δυνατότητες και στοχεύει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα καθημερινών λειτουργιών, διευκολύνοντας κυρίως το  κλινικό έργο αλλά παρέχοντας και νέες δυνατότητες στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Η προμήθεια και η εγκατάσταση του συμβάλει θετικά στους στόχους του ΕΣΠΑ covid-19 2014-2020 σε ότι αφορά, στην συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών υγείας, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους της Εορδαίας και ευρύτερα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ 
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.