Εκδήλωση για τον Φώτη Κόντογλου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό μουσείο ΚοζάνηςΗ Παρέμβαση πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στον Φώτη Κόντογλου, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ., στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης. Θα γίνει παρουσίαση του έργου του Φώτη Κόντογλου, αλλά και προσέγγισή του μέσα από τη γραφή του Δυτικομακεδόνα συγγραφέα και καθηγητή της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Π. Β. Πάσχου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την άφιξη των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του 1922. 

Ομιλητές: Ολυμπία Τσικαρδάνη, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Ποιήτρια

Β. Π. Καραγιάννης, Συγγραφέας, Εκδότης Περιοδικού «Παρέμβαση»

Διαβάζει: Νίκος Κουρού, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Παρουσιάζει: Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Εκδότρια

Η δράση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης. Συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση οι φορείς: Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών, Σύνδεσμος Φιλολόγων, Δήμος Εορδαίας, Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Ονειρόδραμα.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και διαδικτυακά, στο ακόλουθο Link: https://www.facebook.com/dimitra.karayianni.1/

Η είσοδος στους χώρους εκδηλώσεων επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.