Η ομιλία της Καλλιόπης Βέττα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό«Ο προϋπολογισμός του 2022 δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες, εσωτερικές και διεθνείς προκλήσεις, ούτε να στηρίξει την ελληνική κοινωνία»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022.

Η κ. Βέττα ανέφερε αρχικά ότι οι ποσοτικοί δείκτες δεν είναι αποκλειστικό κριτήριο για την πιστοποίηση της ανόδου του γενικότερου κοινωνικού επιπέδου. Όπως τόνισε: «Έχουμε δει και στο παρελθόν, μεγέθη και δείκτες που φανέρωναν μια οικονομική επέκταση, ωστόσο, οι πολίτες δεν ευημερούσαν, αντιθέτως. Η όποια ανάπτυξη για να είναι δίκαιη, οφείλει να είναι συμπεριληπτική, βιώσιμη και να αφορά όλες και όλους τους κατοίκους της χώρας.»

Στη συνέχεια, ανέδειξε τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας για το 2022 (πληθωρισμός, πανδημία, άνοδος τιμών αγαθών και ενέργειας, δημόσιο χρέος άνω του 200% και επαναφορά δημοσιονομικών περιορισμών) εστιάζοντας, παράλληλα, στις ισχνές και ατελέσφορες πολιτικές για την αντιμετώπισή τους.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι η ακρίβεια, η προβλεπόμενη δημοσιονομική προσαρμογή –ανάλογη των πιο σκληρών μνημονιακών ετών, η υπερβολική έμφαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και η πανδημία – η οποία αντιμετωπίζεται με μείωση (!) κατά 800 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού της Υγείας-, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση, ούτε πλάνο για την αντιμετώπιση των διογκούμενων προβλημάτων.

Παράλληλα, η κ. Βέττα έκανε ειδική αναφορά στις προβλέψεις για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, όπου τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα όραμα, ούτε στρατηγικό σχέδιο για την στήριξη των ανθρώπων, όπως και για την εξωστρεφή, δημιουργική ανάπτυξη των δύο αυτών ζωτικών τομέων.

Στη συνέχεια, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην πλήρη έλλειψη μέτρων για την Π.Ε. Κοζάνης τονίζοντας ότι : «Στις 11 Αυγούστου 2020, είχε εξαγγελθεί η οριζόντια επέκταση της ρήτρας δίκαιης μετάβασης σε όλα τα υπουργεία με στόχο την άμβλυνση του κόστους μετάβασης.

Από τότε, δεν έχει υπάρξει καμία εφαρμογή της ρήτρας, σε κανένα νομοσχέδιο. Επαναλαμβάνω: Τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα καμία ειδική μέριμνα για τη Δυτική Μακεδονία εδώ και δύο χρόνια, δύο χρόνια υποβάθμισης, απαξίωσης, έλλειψης χρηματοδότησης και ολιγωρίας για την αυξανόμενη ανεργία, την ερημοποίηση και τη φυγή πληθυσμού.»

Κλείνοντας, η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, αναφέρθηκε στα ψεύδη του Πρωθυπουργού σχετικά με την έλλειψη μελέτης που να πιστοποιεί την υπερβάλλουσα θνητότητα σε όσους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, ενώ τέλος, σε αντιπαραβολή, παρέθεσε συνοπτικά τις εμβληματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανάταξη της οικονομίας: «Με την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την παράλληλη στήριξη των επιχειρήσεων από το βάρος των υποχρεώσεων που γέννησε η πανδημία, αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και προσφέρουμε λύσεις για δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση στην επόμενη ημέρα.»

Γραφείο Βουλευτή ​
Καλλιόπη Βέττα

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η ομιλία της Καλλιόπης Βέττα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό

  1. ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ..ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ..ΟΛΗ Η ΑΦΡΟΙΚΡΕΜΑ ΤΗς ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ..ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΤΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ..ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ..ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ..ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ..ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ….ΑΥΤΟΙ..ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΠΛΑΚΑ..ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ..ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ..ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.