ΚΚΕ: Τριήμερη εκδρομή σε Καστοριά και Φλώρινα για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ



Στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή που διοργανώνουν η ΤΟ Πανεπιστήμιων Έρευνας Αττικής του ΚΚΕ, η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας και οι ΤΟ ΠΑΔΑ – ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ, στις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας, όπου έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο Μνημείων και Μουσείων, με την ευθύνη του ΚΚΕ, για  να τιμηθούν οι αγώνες , η προσφορά και  οι θυσίες των  αγωνιστών, ανθρώπων του λαού,  που εμπνεύστηκαν από το ΚΚΕ και πήραν τις τύχες στα χέρια τους. Όλη η  ιστορική περίοδος 1940-1949, η δράση των κομμουνιστών,  αποτελεί πηγή έμπνευσης  και εξαγωγή συμπερασμάτων για τους αγώνες  σήμερα.

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, επισκέψεις στο νέο μνημείο – μουσείο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς, στο μουσείο Πρεσπών, στο μνημείο για τη μάχη της Φλώρινας, καθώς επίσης και σε άλλα μνημεία στην περιοχή.

Στις παραπάνω ξεναγήσεις στα μέρη όπου έδρασε ο ΔΣΕ θα μιλήσει ο Θανάσης Λεκάτης μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του Κόμματος.

Το πρόγραμμα της εκδρομής:

Παρασκευή 17 Δεκέμβρη

7 π.μ.: Αναχώρηση από Αθήνα (Πλατεία Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο) προς το χωριό Νεστόριο Καστοριάς .

3 μ.μ.: Άφιξη στο Νεστόριο, επίσκεψη στο Μουσείο της Κ.Ε.

6 μ.μ.: Αναχώρηση για Καστοριά.

Σάββατο 18 Δεκέμβρη

9 π.μ.: Αναχώρηση από Καστοριά προς την Καλλιθέα Πρεσπών μέσω Κρυσταλλοπηγής με σύντομη ενδιάμεση στάση για ξενάγηση σε περιοχές που δόθηκαν μάχες από το ΔΣΕ. Περιήγηση στο Μουσείο της ΚΕ στη Καλλιθέα Πρεσπών.

Αναχώρηση από Καλλιθέα προς Βροντερό.

Αναχώρηση από Βροντερό και επίσκεψη στους Ψαράδες και προς Αγ. Γερμανό. Αναχώρηση και επιστροφή στην Καστοριά (64 και 57 χλμ αντίστοιχα).

Κυριακή 19 Δεκέμβρη

9 π.μ.: Αναχώρηση από Καστοριά προς Πισοδέρι με στάση στο Χιονοδρομικό (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες).

12 μ.: Άφιξη στη Φλώρινα. Πορεία από τα ΚΤΕΛ προς το μνημείο των Μαχητών και Μαχητριών του ΔΣΕ.

Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Κουδούνα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και Γραμματέας της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.

3 μ.μ.: Αναχώρηση από Φλώρινα.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτοκολλά για την προστασία από τον covid-19.

Από το Γραφείο Τύπου 

της ΕΠ Δυτικής  Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.