Ιερά Αγρυπνία Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού την Παρασκευή το βράδυ 17/12 στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ΑμυνταίουΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

8:30 – 12:30 το βράδυ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

με αφορμή την εορτή του

ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

στον Ιερό Ναό των Αγίων

Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ιερά Αγρυπνία Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού την Παρασκευή το βράδυ 17/12 στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου

  1. Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του ήταν και από γένος αριστοκρατικό και ο Σεβαστιανός προσέλκυσε την εύνοια του αυτοκράτορα Καρίνου, που γρήγορα τον ανέβασε στα στρατιωτικά αξιώματα. Έπειτα, ο Διοκλητιανός τον έκανε αρχηγό του πρώτου συντάγματος των πραιτοριανών.

    Όταν όμως άρχισε ο διωγμός κατά των χριστιανών, συνελήφθη μια ομάδα χριστιανών. Ο Σεβαστιανός το έμαθε και προκειμένου να τους εμψυχώσει την ώρα που δικάζονταν, δήλωσε ότι είναι και αυτός χριστιανός. Ο Διοκλητιανός διέταξε το θάνατό του. Και ο Σεβαστιανός δεν άργησε να πέσει κάτω, τρυπημένος στο στήθος από βέλη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.