Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα «κάστρα» που έκριναν τη μάχη – Ποιες περιφέρειες άλλαξαν τα δεδομένα



Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατάφερε να κερδίσει την Αττική, αλλά δεν κατόρθωσε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Στην κούρσα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ θα επιδοθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου την ερχόμενη Κυριακή.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μάχες που δόθηκαν στη χθεσινή αναμέτρηση ανά περιφέρεια.

Ο νικητής των εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης, σάρωσε στην Κρήτη με 61,38%, όπως και στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Κρήτη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε 24,69%. Σε αυτή την περιφέρεια ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε μόλις 10,07%, κάτι που θεωρείται ότι του κόστισε τη δεύτερη θέση στη γενική μάχη.

Ο κ. Ανδρουλάκης επικράτησε ξεκάθαρα και στη Θεσσαλία με 36,37%, έναντι 29,45% του κ. Παπανδρέου και 23,1% του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης, πήρε τη νίκη και στην Κεντρική Μακεδονία με 37,13%, έναντι 27,76% του Ανδρέα Λοβέρδου και 22,03% του κ. Παπανδρέου.

Κέρδισε και το Ιόνιο με σχεδόν 5 μονάδες από τον κ. Παπανδρέου και έξι από τον κ. Λοβέρδο.

Αλλά και η Στερεά Ελλάδα ψήφισε Νίκο Ανδρουλάκη με 35,69%, με τους κυρίους Παπανδρέου και Λοβέρδο να έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό, 28,83% – 28,66% αντίστοιχα.

Στην Πελοπόννησο ήταν περίπου ίδια εικόνα με τον κ. Ανδρουλάκη να έχει 36,1% και τους Λοβέρδο, Παπανδρέου να ακολουθούν με 27,68 και 27,39 αντίστοιχα.

Πρωτιά Λοβέρδου στην Αττική

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατάφερε να κερδίσει την Αττική, αλλά δεν ήταν αρκετή, όπως αποδείχθηκε να του δώσει τη δεύτερη θέση.

Έλαβε ποσοστό 33,3%, με τον κ. Παπανδρέου να ακολουθεί με 29,39% και τον κ. Ανδρουιλάκη τρίτο με 27,81%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε πολύ καλά στη Δυτική Ελλάδα, όπου ήταν πρώτος με πάνω από 38%, με τον κ. Ανδρουλάκη να ακολουθεί με πέντε μονάδες διαφορά και τον κ. Λοβέρδο να υστερεί πολύ, αφού κινήθηκε στο 21%.

Στον δήμο της Αθήνας επικράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,36%, με τους κυρίους Λοβέρδο και Ανδρουλάκη να ακολουθούν με ποσοστά 28,69% και 28,58% αντίστοιχα.

Τον δήμο Πειραιά κέρδισε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32,15% με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 31% και τον Γιώργο Παπανδρέου στο 30,43%.

Από τα parapolitika.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα «κάστρα» που έκριναν τη μάχη – Ποιες περιφέρειες άλλαξαν τα δεδομένα

  1. Ελεος!( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Τελικα ο Λοβερδος δεν ειναι καθολου Δεξιος!
    Απλως επικρατησε στην Αθηνα ,εκει που μενουν τα φτωχα παιδια της Σιμενς και τα Νοβαρτόπαιδια!
    Λοβερδος και βενιζελος εφθειραν ηθικα και πολιτικα το ΠΑΣΟΚ και υπηρξαν η αιτια πολλοι ψηφοφοροι του,θεματοφυλακες της κληρονομιας του Ανδρεα,να εγκαταλειψουν τη μεγαλη Παραταξη!!
    Και οι δυο εχουν Δυο κοινα,δεν αγιοποίησαν μονο τη Δεξια,αλλα και την επιστημη της Νομικης την εκοψαν και την εραψαν με μετρα που ταιριαζουν στη Δεξια!!
    Αληθεια εκεινος ο τριτος πιο Δεξιος υποψηφιος,Γερουλ. που επικρατησε;
    Στα αραχνιασμενα ανακτορα του Τατοίου!!
    Η θαλασσα του Πασοκ ξεβρασε τα δεξια καταλοιπα με τον χθεσινο οντως,Μεγαλο της Κυματισμο!!
    Και επαληθευτηκε ο λογος του Ανδρεα που ειπωθηκε την Οκτωβρη του 1981,παραμονες της νικης του” ο Λαος δεν ξεχνα,τι σημαινει δεξια”
    Ο βενιζελος ηθελε χθες τον Λοβερδο για αρχηγο!
    Αν και ο Λοβερδος διεγραφη απο τον βενιζελο,βενιζελος που διαγραφτηκε απο τη Γεννηματα,το ντιλι- ντιλι,το “πρασινο” καντηλι,βενιζελος και λοβερδος θα κανουν ενα, ενα καινουριο κομμα,εναν συγκερασμο των δυο κομματων που ιδρυσε ο πριονιστης του δενδρου του Πασοκ,λοβερδος με στοιχεια διχασμου,ενα κομμα Αντι πασοκ για να ξαναπριονιζουν τωρα τη Δημοκρατια,χριστουγενα ερχονται και τα καλικαντζαρακια πιανουν δουλεια με τα πριονακια τους!!
    Εδω αξιζει η παρακατω στιχομυθια αναμεσα σε Ανδρεα και Τ.Χυτηρη
    Χυτηρης:-Προεδρε ο Βαγγελης θελει να γινει προεδρος του Πασοκ!!
    Και ο οξυδερκης Ανδρεας,απαντησε:-Τηλεμαχε ο Βαγγελης θελει να γινει προεδρος σε ολα τα κομματα!!
    Παει και ο ΑνδρεαςΤον πηρε η Ιστορια και δεν βρισκεται σημερα να δει το alter ego του Beni zil(οχι χίλ),τον lomperto!!
    Σημερα θα ειχαμε τηλεγραφηματα,ευχες,φιλακια,σημερα το βραδυ ενα τραπεζι σαν απο μυστικο δειπνο σε καποια Ικαρια και στη μεση του ,ο αγιοκαταταγμενος σαμαρας με το φωτοστεφανο του ευεργετηθεντος που ομως εριξε τον Κ.Μητσοτακη το ’93,διπλα στον ώμο του αγαπητικα γερμένος ο βενιζελος,πιο κει ο λοβερδος να απλωνει βιαστκα το χερι του να γευθει ψωμακι βουτηγμενο στην υποκρισια και ο μητσοτακης ως Οινοχοος να ριχνει σε ολους οινον κεκαρμενον,κρατημενο απο την εποχη των Βυζαντινων δολοπλοκιων για να τους μεθισει και να τους φερει ολους στον κοσμο της πληρους Σαπιλας της Ελληνικης υποκρισιας και ξεφτελισμου της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!!
    Μπορεις να γραψεις ο,τι θελεις,κωμωδιες,δραματα,αρκει αυτα που γραφεις να ειναι αληθινα και απο κει και περα να τα διανθιζεις με καλολογικα στοιχεια,εικονες,ποθηματακια,παροιμιες,μεταφορες με χιουμορ η χωρις χιουμορ,προτιμω με χιουμορ!!

  2. Δυστυχώς ,αν αληθεύουν οι φήμες ,ο Ανδρουλάκης είναι “παιδί” του Βενιζέλου ,απο το κακο στο χειρότερο δηλαδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.