Εκπαίδευση και πανδημία – Γράφει ο Κωτούλας Αθανάσιος



   Τις τελευταίες βδομάδες παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία της Πανδημίας στην  Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Π.Ε.  Κοζάνης, με το σύστημα υγείας να δέχεται τεράστια πίεση.

   Τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας στις σχολικές μονάδες ανύπαρκτα και  το ποσοστό του 50% +1 μαθητής, όριο για να κλείσει το τμήμα, είναι επικίνδυνο στην παρούσα φάση της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί μαθητές να τρέχουν συνεχώς για Rapid-Test, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

   Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι , νοσούν από τον ιό, απουσιάζουν από το σχολείο ,αλλά δεν γίνεται καμιά αναπλήρωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης.

    Δυστυχώς όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κλείνει τα μάτια στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και συνεχίζει με δηλώσεις ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι ελάχιστα, αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Διεκδικούμε:

  1. Την αναίρεση του μέτρου 50%+1 μαθητής επιστρέφοντας στην προηγούμενη κατάσταση, προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  2. Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών , ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
  4. Την πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κωτούλας Αθανάσιος:

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Εκπαίδευση και πανδημία – Γράφει ο Κωτούλας Αθανάσιος

  1. Να προσέχετε!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Μακαρι οι διεκδικήσεις σας να εισακουστούν,χρειαζονται ομως ευήκοα ωτα!
    Να προσεχετε την υγεια τωνωαγαπημενων σας μαθητων και την δικια σας υγεια!
    Να προσεχετε!
    Δεν ειστε μονο δασκαλοι των μαθητων σας,ειστε και τα αγρυπνα
    ματια των γονεων και κηδεμονων των μαθητων αυτων!!

  2. Να προσέχετε!!! 2

    - Edit

    Απαντήστε

    Μας εχει βομβαρδισει ο αναλγητος,ασυγκινητος,αυταρχικος,αντιπαθητικος,αξενος,αφιλος κ.ο.κ με επενδυσεις,επενδυτες,στρατηγικους επενδυτες,πτεραρχικους επενδυτες,απλα με πρασινα αλογα!
    Για τον χωρο της εκπαιδευσης,τσιμουδια,σιγην αθερίνος!
    Ολα πανε πριμα- πλωρα!
    Ενα θελει να πετυχει,ο χρηαματοζώητος και συνταξιοκλεφτης!
    Να ξεφτιλισει την επιστημη και τους επιστημονες!
    Εφτασε στο σημειο η έκφραση της κατάντιας,ο Αρχων της ηθικης καταπτωσεως να δωσει ενα ευτελες και μηδαμινο ποσο σε γιατρους,οι οποιοι ελιωσαν το μυαλο τους 40 χρονια σε θρανια για να αποκτησουν ειδικοτητα, ενα επιδομα- γροθια στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια,κοστολογησε την επιστημη και επιστημονες στο ποσο των 2 επι 250 ευρω!
    Εβαλε τιμη πώλησης στους Ατιμητους – ανεκτίμητους γιατρους,τιμη 2επι 250 αργύρια σε ευρω!!
    Και αυτος ο ανεμελος,αμεριμνος,απαθης,ο υπαλληλακος που μετρουσε δεκαλεπτα σε ταμείο υποκαταστηματος ,βοηθεία του σημιτη,επειδη δε σπουδασε σε ελληνικα σχολεια και ελληνικα Πανεπιστημια,βγαζει όξος και χολή και πολεμά τους ελληνες που σπουδασαν με την αξια τους!
    Χθες ξεφτιλισε τους γιατρους – νοσηλευτες,σημερα το δολιο και απαθες μυαλο του …σκεφτεται…..με ποια τιμωρια θα τιμωρησει..ΑΥΡΙΟ τους δασκαλους και καθηγητες!!
    Μιας και απο την ημερα που ανελαβε την εξουσια,πριονιζει ως πρωιμο καλικαντζαρακι το δένδρο της ΓΝΩΣΗΣ και τους ζωοδότες του δενδρου αυτου,τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.