Το ΚΕΘΙ Κοζάνης για την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών»Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλες και όλους. Δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο και δεν αφορά μόνο το άτομο που την υφίστανται. Δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση, αλλά για κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία και κινητοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμησή του. Εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της γης, σε γυναίκες ανεξαρτήτου εκπαιδευτικής, οικονομικής, οικογενειακής ή άλλης κατάστασης. Ήδη από το 1999, με στόχο την ανάδειξη της σοβαρότητας, αλλά και της έκτασης του προβλήματος, ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Είκοσι δύο χρόνια μετά έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα μας προς την κατεύθυνση αυτή, όπως, η δημιουργία του δικτύου υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), η κύρωση της «Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης)» και η δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας, στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των Παιδιών τους του Δήμου Κοζάνης θα παρευρίσκονται την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00, στην Πλατεία Νίκης, σε ειδικό σταντ, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της βίας κατά των γυναικών. Στην ανωτέρω εκδήλωση θα παραστεί στέλεχος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ/νσης Αστυνομίας Κοζάνης και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.womensos.gr
Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του Συμβουλευτικού Κέντρου:
Μακρυγιάννη Ι. 22, 3ος όροφος
(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)
Τηλ.: 24610 49672 / E-mail: kozani@isotita.gr, sos15900@isotita.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.