Γιώργος Αμανατίδης: «Η Δομή Φιλοξενίας Πενταλόφου θα συνεχίσει τη λειτουργία της»Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη διοργανώθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Μετανάστευσης και Ασύλου Πάτροκλου Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή, του Αντιδημάρχου Βοΐου Γιώργου Μαγιάγκα και της Γενικής Δντριας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης, Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων Φλωρεντίας Βοκοτούζη.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενης πρωτοβουλίας του Βουλευτή και αντικείμενό της αποτέλεσαν:

1. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εξασφάλιση συνέχισης λειτουργίας της Δομής, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Εκτιμάται ότι η έναρξη των χρηματοδοτήσεων θα γίνει στο διάστημα τέλος Άνοιξης – αρχές Καλοκαιριού 2022. Στο μεταβατικό διάστημα θα υπάρξει μέριμνα από τον Γενικό Γραμματέα για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση λειτουργίας της.

2. Η ανάγκη προσδιορισμού του φορέα υποδοχής μεταξύ των εναλλακτικών περιπτώσεων που συζητήθηκαν.

3. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

4. Η Πρόσκληση για υποβολή φακέλου έγκρισης λειτουργίας της νέας Δομής εκτιμάται ότι θα δημοσιοποιηθεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 και ο φάκελος που θα υποβληθεί θα προσδιορίζει όλα τα θέματα οργάνωσης, πόρων, φορέα υποδοχής, αριθμού και φύλου φιλοξενούμενων.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2 σχόλια στο άρθρο “Γιώργος Αμανατίδης: «Η Δομή Φιλοξενίας Πενταλόφου θα συνεχίσει τη λειτουργία της»

  1. Ζωαρα οι λαθρομετανάστες.. Ούτε πίεση για εμβόλια τα επιδοματα μπαίνουν κάθε μήνα και κάτσε εσύ Έλληνα πολίτη να παρακαλάς για μια δουλειά 600 ευρώ και αν βρεις φυσικά.. Ζητιάνοι δεν θα γίνουμε κουλη.. Με επιδόματα δεν ζεις.. Μην πατήσεις το πόδι σου στον βορρά προδοτη

    1. Σου εύχομαι ολόψυχα να γίνεις εσύ και,αν έχεις,τα παιδιά σου λαθρομετανάστες για να ζήσεις τη ζωάρα που ζουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.