Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΚοζάνηςΤα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών του 1821 είναι γνωστά σε όλους μας. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά των πρωταγωνιστών της εποχής. Οι ήρωες του 1821 ήταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, πριν ξεσπάσει η ελληνική επανάσταση.

Πώς κατάφεραν αυτοί οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν ολόκληρη αυτοκρατορία; Εκτός από την αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία η μάχη με τον κατακτητή απαιτούσε πολεμικές δεξιότητες. Πώς οι άνθρωποι αυτοί τις ανέπτυξαν; Μήπως και τα καθημερινά επαγγέλματα συνέβαλαν σ’ αυτές;

Η έκθεση των μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Κοζάνης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στόχο έχει μέσα από μια καλλιτεχνική και σε καμία περίπτωση ιστορική «ματιά» να προβληματίσει για τον πιθανό συσχετισμό των δεξιοτήτων που καλλιέργησαν οι αγωνιστές του 1821 μέσα από τα επαγγέλματά τους και πώς αυτές αξιοποιήθηκαν στον αγώνα .

Επιχειρείται μέσα απ’ αυτόν τον συσχετισμό η ανάδειξη διαχρονικά της σημασίας που έχουν οι επαγγελματικές δεξιότητες στη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας και του καθοριστικού ρόλου της επαγγελματικής εκπαίδευσης που αποτελεί το βασικό σκοπό του σχολείου μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.