Επισκέψεις της Καλλιόπης Βέττα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας«Καλλιόπη Βέττα: Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκατάλειψης του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση – Επίσκεψη στο Μαμάτσειο»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη και το μέλος της Ν.Ε. κ. Χάρη Δάλλα, επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Στέργιο Γκανάτσιο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζομένους, όπως και με συμβασιούχους στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, έπειτα από τη νέα επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας καθώς, ήδη, οι κλινικές δέχονται τεράστια πίεση.

Συγκεκριμένα, η παθολογική κλινική δέχεται αποκλειστικά ασθενείς με covid και παρουσιάζει πληρότητα 100%, όπως και των αντίστοιχων νοσοκομείων των κοντινών περιοχών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις τρεις κλίνες ΜΕΘ που είναι σε λειτουργία (σε σύνολο πέντε που προβλέπονται από τον κανονισμό).

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγων (3 αντί για 7 προβλεπόμενους), αναισθησιολόγων (μόνο 2), ορθοπεδικών, γιατρών στα ΤΕΠ και εντατικολόγων.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η αποστελέχωση του Νοσοκομείου –καθώς, μόνο το τελευταίο διάστημα, έφυγαν 10 γιατροί και 9 επικουρικοί-, δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η κ. Βέττα, στις συναντήσεις της, εξήρε για μία ακόμη φορά το έργο των υγειονομικών στελεχών, τονίζοντας ότι η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ, οφείλεται, εν πολλοίς, στην δική τους προσφορά και αυτοθυσία.

Αναφορικά με τις ελλείψεις ιατρών, η Βουλευτής επεσήμανε ότι οι σχετικές προκηρύξεις, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν κίνητρα, οικονομικού και εργασιακού χαρακτήρα, ώστε να καταστούν ελκυστικές και προτιμητέες για τους επιστήμονες όλης της χώρας.

Παράλληλα, έκανε δημόσια έκκληση για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών, ώστε να υψωθεί ένας τείχος προστασίας στην χώρα μας, που δυστυχώς βιώνει τις τραγικές συνέπειες από την επέλαση της πανδημίας, χωρίς ουσιαστική μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία με αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές κινήσεις, κινείται με καθυστέρηση, επιδιώκοντας αποκλειστικά την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Τέλος, σε συναντήσεις που είχε με συμβασιούχους στους τομείς φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας έγινε ευρεία συζήτηση για την επικειμένη λήξη των συμβάσεων.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. το 2019, προχώρησε στην δημιουργία συμβάσεων σε αυτούς τους τομείς, με ημερομηνία λήξης στις 31.12.21. Η διαδικασία ήταν σύννομη και απολύτως διάφανη, καθώς οι λίστες κατάταξης, η εξέταση των ενστάσεων και η τελική αξιολόγηση, διεκπεραιώθηκαν με τη συμβολή του Α.Σ.Ε.Π..

Το αποτέλεσμα ήταν, αφενός, καλύτερες συνθήκες εργασίας και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος αλλά, κυρίως, ποιοτικότερες υπηρεσίες για το κοινό, όπως εξάλλου πιστοποιείται με μια σειρά από μελέτες στον συγκεκριμένο τομέα.

Σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν τη λήξη των συμβάσεων, το καθεστώς είναι θολό, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μεγάλη ανασφάλεια.

Η κ. Βέττα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το θέμα, τόσο για τις τοπικές ανάγκες, όσο και πανελλαδικά, καθώς όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι επιτελούν ένα σημαντικό έργο αναχαίτισης της πανδημίας και αναβάθμισης των δομών Υγείας, ενώ παράλληλα, επεσήμανε ότι η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης να βάλει παντού εργολάβους, έχει αποδειχθεί οικονομικά επιζήμια και κοινωνικά ατελέσφορη.


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε χθες το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Παύλο Ταγτεβερενίδη, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η διαμαρτυρία των μαθητριών και των μαθητών για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο.Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα τους, προχώρησαν σε αποχή για να διεκδικήσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν:

– Μεγαλύτερη και έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών μουσικής παιδείας, τόσο σε βασικά όργανα όσο και σε αυτά με μικρότερη ζήτηση

– Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών και της διδασκαλίας μαθημάτων μουσικών οργάνων για τους αποφοίτους

– Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων για τα μαθήματα θεωρίας, αλλά και διδασκαλίας μουσικών οργάνων

– Μοριοδότηση ή ποσόστωση για τους απόφοιτους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο, σε οικείες σχολές.

Παράλληλα, με τους εκπαιδευτικούς, εκτός των προαναφερθέντων θεμάτων, έγινε ευρύτερη συζήτηση για την υγειονομική διαχείριση και την ανασφάλεια που υπάρχει στα σχολεία, λαμβανομένων των διαφορετικών κριτηρίων που επικρατούν σε σχέση με άλλες δομές και υπηρεσίες.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι τα Μουσικά σχολεία επιτελούν ένα σπουδαίο έργο καθώς, εκτός από τις εγκύκλιες σπουδές, προσφέρουν στις νέες και τους νέους ουσιαστική γνώση μουσικής, άρα και μια βιωματική επαφή με τον Πολιτισμό, εφόδια που είναι πολύτιμα για κάθε νέο άνθρωπο.

Η αντιμετώπιση τους ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας, είναι μια χαρακτηριστική κίνηση από την κυβέρνηση, για την οποία η Δημόσια Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι πεδία τα οποία, για τους γνωστούς ιδεοληπτικούς λόγους, δεν θέλει να ενισχύσει.

Τέλος, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, τόσο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, όσο και του αντίστοιχου που λειτουργεί στη Σιάτιστα, ώστε να υπάρξουν απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία για την πλημμελή κάλυψη των κενών θέσεων και την απαξίωση των Μουσικών Σχολείων της Π.Ε. Κοζάνης.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

4 σχόλια στο άρθρο “Επισκέψεις της Καλλιόπης Βέττα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

 1. σωπα βρε παιδι μου..τα ειπε και τα σκεφτηκε ολα αυτα η βεττα..κριμα ομως ..γιατι καθε φορα που ανοιγει το στομα του ο αρχηγος της το κομμα παει βουλιαζει πιο βαθια..αλλα ας συνεχισει να τρεχει..δυο τετραετιες εμειναν ακομα να ..ισως μετα να βγουνε ξανα..ισωσ..λεμε και αστεια καμμια φορα..

 2. Μαλλον κανενε ορφανο της επταετιας εισαι,ουτε καν της Νεας Δημοκρατιας!!
  Υπαρχει ψηφοφορος της Ν.Δ που θα πιστευε πως 3 ορφανα του καρατζαφερη θα γινόταν υπουργοι;υγειας,αναπτυξης και εσωτερικων;
  Αυτες οι παρενεργειες προ κόβιντ….ανεξίτηλα κολλημένες πανω στους νοσταλγους..

 3. ενω εσυ παιδι του σωληνα..συριζαιος..αριστερος φυσικα..ολοι οι συριζαιοι αριστεροι δεν ειναι/?για γελια αριστεροι..

 4. Τιμη μου και καμαρι μου που ειμαι Συριζα!
  Αν η κυβερνηση του Συριζα κυβερνουσε 30 χρονια που κυβερνησε η Ν.Δ,μη προσφέροντας τιποτα στον τοπο ,παρα μονο αποκαίδια θα ντρεπόμουν που θα ημουν Συριζα!
  Γέλα τωρα οσο θελεις!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.