Γρεβενά: Συνελήφθη να μεταφέρει παράνομα 6 αλλοδαπούς



Συνελήφθη χθες (19-11-2021) το βράδυ σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ο.Π.Δ.Ε. του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, 35χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά -6- αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε χθες το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, σε περιοχή των Γρεβενών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, ο 35χρονος ως οδηγός του ανωτέρω οχήματος, μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, -6- αλλοδαπούς, ηλικίας από 17 έως 28 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος των δύο από τους έξι μεταφερόμενων αλλοδαπών, εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, καθώς και σε έδαφος SCHENGEN, κατά περίπτωση.

Κατασχέθηκαν:
-1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
-7- κινητά τηλέφωνα και
-11- κάρτες sim.

Επιπλέον, σε βάρος των -6- μεταφερόμενων αλλοδαπών επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ για παράβαση των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με τις διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοΐού covid-19.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.