Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης ΑποβλήτωνΟ Δήμος Εορδαίας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-28 Νοεμβρίου 2021.

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων είναι: «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» και ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει μέσω της δράσης «Ανακυκλώνουμε & Επαναχρησιμοποιούμε Ξύλινα Παιχνίδια». 

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με Ομαδικότητα, θα πραγματοποιήσει δράση την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό που βρίσκεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και καλεί τους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς να φέρουν χαλασμένα ή παλιά παιχνίδια και άλλα διάφορα ξύλινα αντικείμενα όπως είναι καρεκλίτσες, ώστε να τους δοθεί μια «νέα ζωή». 

Σημεία συλλογής των ξύλινων αντικειμένων θα είναι ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και ο Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός που βρίσκεται στην οδό Καραζάνου 1 στην Πτολεμαΐδα.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να αρχίσει ο πολίτης να ξεχωρίζει τα απορρίμματα του, μιας και όσα πιο πολλά πετάμε στον κάδο των απορριμμάτων τόσο περισσότερο επιβαρυνόμαστε για την ορθή διαχείριση τους. 

Επίσης με την δράση βγαίνει από τον κάδο των απορριμμάτων το ξύλο, όπως άλλωστε ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και μειώνεται ουσιαστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα δίδετε εργασία σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.