Συνάντηση του Γιώργου Κασαπίδη με εκπροσώπους φορέων – Στόχος οι συνεργασίες ανάμεσα σε Περιφέρειες που γειτνιάζουν και δρομολογούνται μέσω Ευρωπαϊκών ΠρογραμμάτωνΤην άμεση συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την ΑΝΚΟ Α.Ε., το ΕΚΕΤΑ ως Ερευνητικό Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , την ΔΙΑΔΥΜΑ, το cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης από τους εκπροσώπους των φορέων, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα συσκέψεων «Μέγας Αλέξανδρος» του 2ου ορόφου του κτιρίου της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέργιος Κιάνας.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των φορέων, αναφορικά με την αξιοποίηση Διασυνοριακών, Διακρατικών Προγραμμάτων που λειτουργούν συμπληρωματικά με τις ίδια πηγές χρηματοδότησης άλλων Προγραμμάτων που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής που έχουν στρατηγική κατεύθυνση, σε προτάσεις και προγράμματα Διασυνοριακής και Διακρατικής συνεργασίας, προτάσεις, που αφορούν το Περιβάλλον και την έρευνα τονίζοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να συνεργαστεί με Περιφέρειες που γειτνιάζει, καθώς και με όμορες Περιφέρειες χωρών, όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία σε θέματα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε να καταθέσει ο κάθε φορέας τις προτάσεις του, αναφορικά με το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα δομημένα και συντονισμένα όλη αυτή η προσπάθεια, που ήδη γίνεται από τον κάθε φορέα ξεχωριστά.

Τέλος αποφασίστηκε να συσταθεί μία ομάδα εργασίας, όπου θα γίνονται τακτικές συναντήσεις, με στόχο να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν οι προτάσεις του κάθε φορέα που έχουν να κάνουν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μπορεί να τα αξιοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.