Εορδαία: Διαμαρτυρία γονέων για υπεράριθμα μαθητικά δρομολόγια – Η απάντηση του ΚΤΕΛΔιαμαρτύρονται γονείς μαθητών από το Βαρυκό Φλώρινας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε Σχολεία της Πτολεμαΐδας, γιατί στο Αστικό δρομολόγιο, στις 14:30, που εξυπηρετεί μαθητές εφτά οικισμών, παρατηρείται το φαινόμενο του συνωστισμού, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζονται, να μην αισθάνονται άνετα οι μαθητές.

Σημειώνουν ακόμη ότι με τα δρομολόγια αυτά μετακινούνται και άλλοι επιβάτες, κι ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη διασπορά του covid-19, αιτώντας από το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας την δρομολόγηση ενός ακόμη οχήματος έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας Θεόδωρος Καζαντζίδης, αναφέρει ότι στη γραμμή Βαρυκό- Φούφα- Μηλοχώρι- Εμπόριο- Αναρράχη- Κρυόβρυση- Άρδασσα, δρομολογούνται καθημερινά, δύο οχήματα εκατό θέσεων, και ένα mini bus για τους μαθητές των δύο τελευταίων οικισμών, που μπορούν να εξυπηρετήσουν εκατόν ογδόντα επιβάτες, ενώ, οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 100-110 συνολικά, δηλαδή 40-50 σε κάθε λεωφορείο, άρα « υπάρχουν αυτά τα δρομολόγια και κακώς τα ζητούν».

Σημειώνει ότι υπήρξαν περιπτώσεις με αυξημένο αριθμό επιβατών στο μεσημεριανό δρομολόγιο, αλλά, αντιμετωπίστηκε το ζήτημα με έκτακτο δρομολόγιο για τους μαθητές δύο οικισμών, προσθέτοντας, ότι το ΚΤΕΛ παρέλαβε σχετική ΚΥΑ, όπου επιτρέπεται η μετακίνηση του 85% των επιβατών στη βάση της χωρητικότητας του Λεωφορείου.

Σε ότι αφορά στα Υγειονομικά μέτρα, ο κ. Καζαντζίδης, τονίζει ότι, τηρούνται αυστηρά, με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ενώ, κάθε βράδυ, απολυμαίνεται το εσωτερικό τμήμα όλων των οχημάτων.

Από το ertnews.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Εορδαία: Διαμαρτυρία γονέων για υπεράριθμα μαθητικά δρομολόγια – Η απάντηση του ΚΤΕΛ

 1. Εγώ που χρησιμοποιώ ΚΤΕΛ αστικών λεωφορείων Πτολεμαϊδας δεν διαπιστώνω κάνα πρόβλημα. Και τι κατηγορείται και δυσφημήται την εταιρεία ΚΤΕΛ ….;
  Εάν είναι υπεράριθμα φαίνεται στα εισητηρία που χτυπούν οι μαθητές.
  Με τα ψυχολογικά περί συνωστισμού ; Εντάξει οι γονείς είναι λίγο υπερπροστευτικοι μην εκτεθούν σε κάνα κίνδυνο.

 2. Mαθηματικα δημοτικού ..
  Όριο : 100
  Αριθμός μαθητών: 100-110
  Αριθμός λεωφορείων : 2 καθημερινά +1 mini bus εκτάκτως (*αντιλαμβάνομαι ότι από την στιγμή που παρουσιάστηκε ανάγκη για εξυπηρέτηση 2οικισμων , ίσως το mini bus ,xρησιμοποιηθηκε λιγότερες φορές)
  Το λεωφορείο χ είχε πρόβλημα με το μηχάνημα εισητηρίων στις 26 οκτωμβριου και οποίο εισητήριο χτυπήθηκε φάνηκε 25 οκτωμβριου .
  Ισως το mini bus χρησιμοποιείται οπότε χαλάνε τα μηχανήματα
  Πέραν αυτού το 100-110 μαθητές πρόκειται για ένας μέσος όρος εβδομαδιαίως ή Δεύτερας-Παρασκευης
  Το 40-50 θέσεις πάει στο πρωτο-δευτερο λεωφορείο; Είναι ένας αριθμός κατά προσέγγιση ;
  Άρα στις 25 Οκτωμβρη δεν έχουμε τον αριθμό μαθητών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.