Συνάντηση του Γ. Κασαπίδη με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση – Τρία σημαντικά Νομοσχέδια αποτυπώνουν τον Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία



  Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη συναντήθηκε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, με σκοπό την ενημέρωση για τρία σημαντικά νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο κτίριο της ΖΕΠ, συμμετείχαν οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, τα επιστημονικά και εμποροβιοτεχνικά επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπηρεσιακά στελέχη, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Κοζάνης  Στάθης Κωνσταντινίδης  καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, μέσω τηλεδιάσκεψης. 

    Εμφανώς  ικανοποιημένος εμφανίστηκε,   ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, από την επίσκεψη του  Αναπληρωτή  Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, τονίζοντας πως «τα τρία σημαντικά Νομοσχέδια που αφορούν, τις στρατηγικές επενδύσεις ,την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει ειδικά θεματικά καθεστώτα στήριξης, αποτυπώνουν Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία. Έχουμε πολλά χρόνια, να δούμε τέτοιες διατάξεις που στοχευόμενα και με ακρίβεια θα βοηθήσουν τις επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει η Περιφέρειά μας».

     Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπενθύμισε στον Υπουργό την δέσμευση του Πρωθυπουργού, να εφαρμοστεί  η ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης σε όλα τα Υπουργεία για την Δυτική Μακεδονία και σημείωσε ότι «θα πρέπει να τακτοποιηθεί η κυριότητα των εδαφών της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου καθώς και να αποσαφηνιστεί το θέμα σχετικά με τα εδάφη του Ορυχείου Αμυνταίου, εάν θα περιλαμβάνονται στην εταιρία που θα συστήσει το Ελληνικό δημόσιο ή στην περιουσία  της ΔΕΗ». 

     Ο Αναπληρωτής  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης , τόνισε χαρακτηριστικά  κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, « πως η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των Νομοσχεδίων της κυβέρνησης, που σύντομα   θα φέρει προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Τα τρία υπό κατάθεση Νομοσχέδια, θα εφαρμοστούν όπως τα έχουμε υποσχεθεί και όπως τα περιμένουν οι πολίτες. Οι διατάξεις που έχουμε συμπεριλάβει ακουμπούν  την περιοχή και ενισχύουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αλλαγή του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της. Οι πόροι που έρχονται είναι ισχυροί  ενώ η  Πολιτεία και οι  Δήμοι μπορούν  να πορεύονται μαζί στην επόμενη ημέρα. Το πρώτο τετράμηνο του 2022 θα ξεκινήσουν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις».

     Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά  για το καθεστώς της ταχείας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της Χώρας,   και τόνισε πως « Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις μόνο στην Δυτική Μακεδονία, εφόσον εντάσσονται στον κανονισμό περί Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα τύχουν ευνοϊκών ενισχύσεων, κάτι που σημαίνει, πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποκτά άμεσα  προβάδισμα  για ξένες επενδύσεις».       

3 σχόλια στο άρθρο “Συνάντηση του Γ. Κασαπίδη με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση – Τρία σημαντικά Νομοσχέδια αποτυπώνουν τον Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία

  1. Η τηλεδιάσκεψη της υποκρισίας

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είπε” Αδειάζει η Δυτική Μακεδονια”
    Αδειάσατε και καταστρέψατε τη Δυτική Μακεδονια;
    Θα σας αδειάσει και θα σας καταστρέψει!!
    Ο Δίκαιος Αναπτυξιακός Μεταβάτης γιατι δεν ήλθε;
    Παραβρέθηκε μεσω τηλεδιάσκεψης….
    Τοσες επισκεψεις,τοσα ψέματα….στο τέλος ντρέπεται και η ντροπή..
    Παντως το 2022 θα ξεκινήσουν οι πρωτες χρηματοδοτήσεις των επιδοματων ανεργιας των ανθρωπων που θα παραμεινουν στην άδεια Κοζανη και Δυτικη Μακεδονια!!
    Ωραια εφευρεση η τηλεδιασκεψη….δεν βλεπεις στα μάτια τους ανθρωπους που κοροιδεύεις δυο χρονια τωρα …

  2. Η τηλεδιάσκεψη της υποκρισίας

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είπε” Αδειάζει η Δυτική Μακεδονια”
    Αδειάσατε και καταστρέψατε τη Δυτική Μακεδονια;
    Θα σας αδειάσει και θα σας καταστρέψει!!μ
    Ο Δίκαιος Αναπτυξιακός Μεταβάτης γιατι δεν ήλθε;
    Παραβρέθηκε μεσω τηλεδιάσκεψης….
    Τοσες επισκεψεις,τοσα ψέματα….στο τέλος ντρέπεται και η ντροπή..
    Παντως το 2022 θα ξεκινήσουν οι πρωτες χρηματοδοτήσεις των επιδοματων ανεργιας των ανθρωπων που θα παραμεινουν στην άδεια Κοζανη και Δυτικη Μακεδονια!!
    Ωραια εφευρεση η τηλεδιασκεψη….δεν βλεπεις στα μάτια τους ανθρωπους που κοροιδεύεις δυο χρονια τωρα …

  3. Η τηλεδιάσκεψη της υποκρισίας( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο ανεμελος μεταβατης- αναβατης των πρασινων αλογων,ο Δον Ανεμουσούρης( κιχωτης) δεν πηρε μερος στη συνεδριαση!!
    Και προτιμησε αντι να παρευρεθει ,να κανει λάικ στην λεξη Κοζανη στην περιηγηση του αναμεσα σε τουιτερ και φεις μπούκ!!
    Επενδυσεις,επενδυσεις και απο κεκτημενη ταχυτητα θα αρχισει η χρηματοδοτηση των επενδυτων το πρωτο τετραμηνο του 22!!
    Του χρονου οι χρηματοδοτησεις,αυριο,μεθαυριο,του χρονου,στα επεκεινα!!
    Ζησε μαη μου….ολα τα μεταφερουμε στο βαθος χρονου για να ξεφυγουμε απο την σκληρη πραγματικοτητα!!
    Αυριο,του χρονου.
    Θυμηθηκα τωρα την αγαπημενη μου γιαγια,οταν την ρωτουσαμε- Γιαγια ποτε θα μας ξαναφτιαξεις αυτη την ωραια πιτα;
    Και εκεινη σκεφτονταν για λιγο,καθοτι ειχε να χορτασει 14 εγγονια,και αναφορώντας τη μαντίλα της,απαντουσε- ταχια- ταχνό,που στην πηλιορειτικη διαλεκτο σημαινει του χρονου και οχι γρηγορα!!
    Και η γλυκεια γιαγια δεν κρατουσε τον λογο της και την επομενη ημερα μας καλουσε για να μας φιλεψει παλι με μια πιο νοστιμη πιτα!!
    Ανθρωποι αγνοι,αδολοι,καθαροι,με πάλλευκες ψυχες και καρδιες δειχναν την αγαπη τους,το νοιαξιμο τους μονο με αγαπη!!
    Με το αυριο και αυριο,με ασπιρινες και ασπιρινες δε λυνονται χρόνια προβληματα,ο ασθενης χρειαζεται ισχυρα φαρμακα,χρειαζεται νοιάξιμο και ενδιαφερον που πηγαζουν απο αγαπη για προσφορα στο κοινωνικο συνολο,αγαπη και προσφορά α ν ι δ ι ο τ ε λ η!!
    Ειναι δυνατον να παρευρισκεται ο υπουργος και ο καθ’ υλην( για τη δικαιη μεταβαση) υφισταμενος του να μη συμμετεχει στη συνεδριαση;
    Εκτος εαν μετέβη στην αλλη περιφερεια που ρεει μελι και γαλα,στην φτωχοτερη απο τη Δυτικη Μακεδονια,Θρακη και ως ανεμελος Δονκιχωτικος καβαλαρης,πηγε να τους πουλήσει πρασινα άλογα και επενδύσεις- ανεμόμυλους της φαντασιας του!!
    Αν καταστρεψετε τη Δυτικη Μακεδονια,θα σας καταστρεψει στο τελος και εσας,παραφραζοντας τα λογια του Ιωνα Δραγουμη,οπως ειπε και ο Εμφιετζόγλου!!
    Αληθεια γιατι δεν καλεσατε στη συνεδριαση,στη συναντηση με τον υφυπουργο και τον Εμφιετζογλου;πότε θα τον καλέσετε;
    Ταχιά,ταχνό( του χρόνου(,που ελεγε και η γιαγια μου,που δεν κρατούσε…….το λογο της!!
    Ζήτω η τηλεδιάσκεψη!!
    Ζήτω!!
    Ας ειναι τελικα μονο αιώνια η μνημη της αξιολατρευτης γιαγιας μας και οχι η μνημη της ημιθανούς Δυτικης Μακεδονιας….
    Μη γένοιτο!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.