Έγκριση Χρηματοδότησης Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2021ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 2021 του Προγράμματος Erasmus+, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) ενέκρινε την επιχορήγηση του ποσού των 86.522 ευρώ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έχει χορηγηθεί η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2027. Το ποσό αυτό έχει εγκριθεί για την υλοποίηση της δράσης «Μαθησιακή Κινητικότητα» και συγκεκριμένα για την υλοποίηση του σχεδίου με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000020310 που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. 

Το συγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

 1. Μαθήματα και κατάρτιση (Courses and training)
 2. Παρακολούθηση εργασίας (Job shadowing)
 3. Προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες (invited experts)

Οι σχολικές μονάδες που ανταποκρίθηκαν θετικά στη με αριθμ. 2470/20-04-2021 σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και συμμετέχουν ως μέλη της Κοινοπραξίας είναι οι παρακάτω:

 1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών
 2. Δημοτικό Σχολείο Νεστόριου Καστοριάς
 3. 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
 4. 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας 
 5. 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
 6. 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών
 7. 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς
 1. 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης
 2. Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης
 3. Γυμνάσιο Λευκοπηγής
 4. 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας
 5. 1ο ΓΕΛ Καστοριάς
 6. 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
 7. 3ο ΓΕΛ Φλώρινας

Βασικός στόχος όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων να χρησιμοποιήσουν πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) μετασχηματίζοντας τη σχολική κουλτούρα, αξιοποιώντας τις σύγχρονες προκλήσεις για αποτελεσματική μάθηση και προάγοντας την ολιστική σχολική προσέγγιση για την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (Ε.Β.Α.). Η χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 15 μήνες. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.