Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια για τα κρούσματα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τα ανεπαρκή μέτραΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας. Η αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, σε συνδυασμό με την εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για να σωθούν ζωές (όπως ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος υγείας, αποσυμφόρηση σχολείων με προσλήψεις εκπαιδευτικών, βελτίωση της καθαριότητας κ.α.) κάνει επιτακτική την ανάγκη να ανέβει η στάθμη της διεκδίκησης από το εργατικό κίνημα ειδικά για μέτρα στους χώρους δουλειάς που αποτελούν για ακόμα μια φορά εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Αντί η κυβέρνηση να αποθεώνει την ατομική ευθύνη και να μετατρέπει το εμβόλιο, από όπλο ενάντια στην πανδημία σε μέσο διαχωρισμού των εργαζόμενων για να κρύψει τις ευθύνες της, αφού δεν παίρνει κανένα μέτρο ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας επιβάλλεται άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για ένα αποτελεσματικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, με αξιοποίηση όλων των επιστημονικών κριτηρίων και όλων των κατάλληλων εμβολίων, με δωρεάν και πλήρη προληπτικό έλεγχο, με εξαντλητική ενημέρωση, με κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου αποδεικνύουν ότι τα μέτρα που παίρνονται (test μόνο οι ανεμβολίαστοι) είναι ανεπαρκή.

Απαιτούμε άμεσα να ξεκινήσουν συχνά επαναλαμβανόμενα test σε όλο το προσωπικό (ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης) με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της ΔΕΗ Α.Ε. χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζόμενων.

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια απαγόρευσης της προσέλευσης για εργασία στους ανεμβολίαστους εργολαβικούς ακόμα και όταν έχουν test στο Νότιο Πεδίο.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Να σταματήσει η τρομοκρατία και η τιμωριτική πολιτική των προστίμων προς τους εργαζόμενους που προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του κράτους και της εργοδοσίας στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.