H εταιρία μόδας Terminal X ήρθε στην Ελλάδα: Γιατί επέλεξαν τη χώρα μας οι Ισραηλινοί



Μέσω μίας αγγελίας που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η Terminal X, του ισραηλινού ομίλου Fox, αναζητά Country Director για την Ελλάδα. Όπως αναφέρει στην αγγελία η Terminal X, η οποία καταφθάνει λίγο μετά από την έλευση της γερμανικής About You, «στοχεύει να γίνει ο ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της μόδας στην Ελλάδα, βασισμένη στην επιτυχία της στο Ισραήλ». Στην χώρα μας η πλατφόρμα προϊόντων μόδας θα δραστηριοποιηθεί τόσο με διεθνή brands, private label που έχει αναπτύξει καθώς και με ελληνικά σήματα μόδας. Για το τελευταίο κομμάτι έχει ανοίξει θέση για Fashion Director για την Ελλάδα στην σελίδα της Terminal X στο LinkedIn.

Στην αγορά του Ισραήλ, η Terminal X είναι ένα από τα πλέον δυναμικά multibrand e-shop μόδας φέρνοντας μάλιστα στην χώρα σήματα τα οποία δεν έχουν αναπτυχθεί είτε με φυσικά είτε με ηλεκτρονικά καταστήματα. Συνεργάζεται με περισσότερα από 160 σήματα από τον χώρο της μόδας, της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, των καλλυντικών κ.α. Ανάμεσα στα brands που εμπορεύεται είναι οι Adidas, Nike, Reebok, Calvin Klein, Gap, Gant, Guess, Replay, Levi’s, UGG, Nautica, Asics, Emporio Armani, Polo Ralph Lauren, American Eagle, Urban Outfitters, Havaianas, Banana Republic, Armani Exchange, Clinique, Loreal, Garnier, Ray Ban κ.α.. Παράλληλα εκμεταλλευόμενη τον όμιλο της Fox έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της και άλλες βασικές κατηγορίες όπως είδη σπιτιού, μικροέπιπλα και κουζινικά.

Στα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η παράδοση ακόμη και την ίδια ημέρα της παραγγελίας. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στην πλήρως αυτοματοποιημένη και ρομποτική αποθήκη που διαθέτει η οποία έχει δυνατότητα να εκτελεί περίπου 12 χιλιάδες παραγγελίες σε ημερήσια βάση. Η παράδοση των προϊόντων ακόμη και οι αλλαγές γίνονται μέσω υπηρεσίας κούριερ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Terminal X, τρία χρόνια μετά από το λανσάρισμα της στην αγορά του Ισραήλ κατάφερε να καταστεί κερδοφόρα.

Γιατί επέλεξαν την Ελλάδα

Μέσω μιας παρουσίασης που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα φέτος στελέχη της Terminal X ανέλυσαν τους λόγους που επέλεξαν την Ελλάδα ως πρώτη αγορά για επέκταση εκτός Ισραήλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, αρκετά από τα οποία προέρχονται από σχετική έρευνα της Deloitte, το ηλεκτρονικό εμπόριο στο ρούχο και στο υπόδημα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας. Το μερίδιο διείσδυσης του e-commerce στις συγκεκριμένες κατηγορίες – μία αγορά που εκτιμάται στα 3,7 δις. δολάρια – είναι μόλις 10% στην Ελλάδα, όταν στο Ισραήλ είναι στο 18% και σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα στην Γηραιά Ήπειρο ακόμη και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (π.χ. Πολωνία 19%).

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός τοπικός παίκτης στην κατηγορία του multibrand, καθώς και ότι η αγορά είναι κατακερματισμένη, με τους πέντε μεγαλύτερους παίκτες να έχουν μόνο το 22% της συνολικής ηλεκτρονικής αγοράς ενδυμάτων και υποδημάτων. Παράλληλα εκτίμησαν ότι δύσκολα θα εισέλθουν άλλοι μεγάλοι παίκτες καθώς η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερη αγορά τόσο σε επίπεδο κουλτούρας, γλώσσας και γεωγραφικών αποστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Fox, στον οποίο ανήκει η Terminal X, έχει υπογράψει με τον Απόστολο Βακάκη συμφωνία franchise για την ανάπτυξη των καταστημάτων Jumbo στο Ισραήλ. Η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος έως το τέλος του 2022, όμως εξαιτίας των αναταράξεων που έχουν προκληθεί παγκοσμίως στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν αποκλείεται η λειτουργία των καταστημάτων Jumbo στο Ισραήλ να μετατεθεί για μεταγενέστερο διάστημα.

Από τα parapolitika.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “H εταιρία μόδας Terminal X ήρθε στην Ελλάδα: Γιατί επέλεξαν τη χώρα μας οι Ισραηλινοί

  1. Καταστημα τους θα υπαρχει και Κοζανη;
    Τα στερνά τιμουν τα πρωτα;
    Να το δουμε κι αυτο…
    Ο,τι ρεζιλευουμε,στο τελος το ζηλευουμε..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.