Οι… ισμοί του Δήμου Βοΐου σε ηθική κατάπτωση – Του Δημήτρη ΚοσμίδηΣτις 2 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο φέραμε για συζήτηση τις επικείμενες απολύσεις των εργαζόμενων στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων κορασίδων στον Πεντάλοφο.

Η εμμονική στάση της Δημοτικής αρχής για απολύσεις των εργαζομένων δεν είχε όρια. Με τη δικαιολογία ότι έληξαν οι συμβάσεις τους, απειλώντας τους εργαζόμενους για αλλαγή της σύμβασης τους με νέα σύμβαση με τίτλο κτήσης. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει τίτλος κτήσης, σημαίνει 300 € το μήνα και ανά πάσα στιγμή ο εργοδότης, στη προκειμένη περίπτωση ο Δήμος σε διώχνει και βάζει κάποιον άλλον, ενισχύοντας τις μικροπολιτικές συναλλαγές που μεταφράζονται σε ψήφους χρησιμοποιώντας Δημόσιο χρήμα.

Δεν είναι κακό κύριοι της Δημοτικής Αρχής να κάνεις λάθος. Κακό είναι όταν δεν ακούς κανέναν, λειτουργείς ως Νάρκισσος και δεν θέλεις ούτε να ακούσεις αλλά ούτε και να διορθωθείς – διορθώσεις.

Κακό επίσης είναι να παίρνεις αποφάσεις που πληγώνουν ανθρώπους και λειτουργείς με εκδικητικό τρόπο.

Εμείς οι αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να διαφυλάττουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των δημοτών μας. Αυτό έκανε ο συνδυασμός των “Ενεργών Πολιτών” από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

Την περασμένη βδομάδα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βοΐου αναγκάστηκε να προβεί σε ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ λόγου της πίεσης που ασκήθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης υπερασπιζόμενη το Δίκαιο των εργαζομένων. Υποχρεώνοντας την Δημοτική Αρχή να κάνει επέκταση της σύμβασης για 3 μήνες και όχι να τους απολύσει και απειλώντας τους να τους επαναπροσλάβει με 300 €.

Ο Συνδυασμός των Ενεργών Πολιτών καλεί όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους και να μην φοβούνται ακόμη και όταν απειλούνται.

Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους της Δομής που σήκωσαν το ανάστημα τους και κέρδισαν έναν αγώνα χάρη στην ενότητα και την αποφασιστικότητα τους.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου για οποιοδήποτε λόγο είτε απειλείται είτε απολύεται.

Δημήτρης Κοσμίδης
Επικεφαλής του Συνδυασμού
“Ενεργοί Πολίτες Βοίου”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.